Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βιβλιοπαρουσίαση «Ξυπόλυτοι Ήρωες» της Αλεξάνδρας Μητσιάλη

Αλεξάνδρα Μητσιάλη
14 Nov 2017 / 08:45
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μητσιάλη «Ξυπόλυτοι Ήρωες» στις 19:00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Όλγα Παπαδάτου, ο ποιητής Θεοτόκης Ζερβός και η συγγραφέας.

Οι Ξυπόλυτοι ήρωες είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την Κατοχή και την Αντίσταση, για το ξυπόλυτο τάγμα και το ξεκλήρισμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Οι Ξυπόλυτοι ήρωες είναι πάνω από όλα η ιστορία των απλών, καθημερινών ανθρώπων της που απέκτησαν το ανάστημα όσων γράφουν την ιστορία με τις ίδιες τους τις πράξεις Το βιβλίο αυτό πήρε το Βραβείο Νεανικού Μυθιστορήματος από το ελληνικό τμήμα της IBBY για το 2017.
 Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται στην ίδια πόλη ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα γράφει λογοτεχνία και βιβλία της ήταν υποψήφια για τα βραβεία του περιοδικού Διαβάζω -Αναγνώστη, όπως και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Πέντε από τα έργα της ήταν ως τώρα υποψήφια για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία, ανάμεσα στα οποία και Το Αστερόσπιτο (2009), Με λένε Νιλουφέρ (2012), Το Υπόσχομαι (2014) από τις Εκδόσεις Πατάκη. Το 2015 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Μυθιστορήματος για το βιβλίο της Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει (εκδόσεις Παπαδόπουλος).  
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.