Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο πτώσης περισσότερων δέντρων - Ζημιές στη σοδειά

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας
13 Nov 2017 / 11:35

Τι δήλωσε στην «Ενημέρωση» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΙΝ, Σταμάτης Γκίνης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προβληματισμός κυριαρχεί στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΙΝ, μετά και τις καταστροφές σε δέντρα και κυρίως στον ελαιώνα της Λευκίμμης.  Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Σταμάτης Γκίνης, πολλές από τις ελιές που έπεσαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, είχαν πάνω τους καρπό. Ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του, καθώς υπήρχαν όπως είπε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα από το φετινό πρόγραμμα ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και στην περιοχή της Λευκίμμης.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πτώσης περισσότερων δέντρων, όπως αυτό που έπεσε το πρωί της Δευτέρας στα Μελίκια, ο κ. Γκίνης ανέφερε τις περιπώσεις κατά τις οποίες ελοχεύει τέτοιος κίνδυνος.
 
Πότε υπάρχει κίνδυνος πτώσης δέντρου
 
Σημείωσε ότι αν το δέντρο βρίσκεται επάνω σε επικλινή εδάφη, σε σούδες, αν σημείο του εδάφους έχει υποστεί διάβρωση ή αν έχει ξεριζωθεί μερικώς, το δέντρο κινδυνεύει να πέσει.
Μερικές φορές, αυτό, δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό παρά μόνο από γεωπόνους, όπως είπε. Γι’ αυτό και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.