Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελληνοαλβανική συνάντηση υπΕξ: Σημαντικό βήμα μεν, δίχως ειδήσεις δε!

Ελλάδα
13 Nov 2017 / 09:12

ΑΘΗΝΑ. Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας, Νίκος Κοτζιάς και Ditmir Bushati, πραγματοποίησαν συνομιλίες στην Κρήτη στις 10-12 Νοεμβρίου του 2017, στις οποίες επικεντρώθηκαν σε ανοικτά διμερή θέματα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον, έγινε ουσιαστική δουλειά.

Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους.

Οι συνομιλίες απετέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε μακροχρόνια προβλήματα θα συνεχιστούν. Υπό αυτό το πρίσμα, συμφωνήθηκε ότι οι Υπουργοί θα συναντηθούν εκ νέου κατά την προσεχή περίοδο στην Αλβανία, προκειμένου να αξιολογήσουν την επιτευχθείσα πρόοδο και να αποφασίσουν για περαιτέρω συγκεκριμένα βήματα προόδου.