Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας- Πότε θα αποκατασταθούν

κακοκαιρία
11 Nov 2017 / 17:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φωτιά έχει πάρει τις τελευταίες ώρες το τηλεφωνικό κέντρο των βλαβών της ΔΕΔΔΗΕ, λόγω διακοπών ρεύματος σε ολόκληρο το νησί.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους της ΔΕΔΔΗΕ να επέμβουν, καθώς αν κάνουν οποιαδήποτε εργασία στο δίκτυο, κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα από τους κεραυνούς. Γι' αυτό και οι βλάβες έχουν μπει στη λίστα αναμονής. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε ετοιμότητα, περιμένοντας τη βελτίωση  του καιρού για να μπορέσουν να παρέμβουν. 

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Τ.Υ. της ΔΕΔΔΗΕ, Νίκο Σαββανή, στη λίστα με τις περιοχές εκτός ρεύματος είναι οι εξής: Άη Μαθιάς, Πεντάτι, Παραμόνας, Μωραϊτικα και άλλα μεμονωμένα σημεία περιμετρικά αυτών.  Μια λίστα στην οποία μπαίνουν διαρκώς νέες περιοχές, όπως μας εξήγησε. 

Όσον αφορά στις διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόρειου Συγκροτήματος το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Σαββανής ανέφερε ότι σημειώθηκαν εξ' αιτίας μεγάλου δέντρου (κυπαρισσιού) το οποίο έπεσε σε σημείο που επηρέασε το δίκτυο. Λόγω του ότι η περιοχή ήταν δύσβατη, χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την αντιμετώπιση της βλάβης. Η ηλεκτροδότηση επανήλθε το μεσημέρι του Σαββάτου, περίπου στις 16.30.

Μεταξύ των περιοχών που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα ήταν το Σιδάρι, οι Αυλιώτες, ο Αγρός, ο Άγιος Ματθαίος και μέρος των Γαρδελάδων. 

Σοβαρές ζημιές υπέστη και το δίκτυο στον Παντοκράτορα. Χθες, οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν τη λειτουργία του δικτύου, αλλά σύμφωνα με τον κ. Σαββανή, η σημερινή κακοκαιρία κατέστρεψε ότι είχαν διορθώσει.