Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για την απεργία των ναυτεργατών

Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας
11 Nov 2017 / 08:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Δευτέρα θα αποφασίσει το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας αν θα συνεχίσει ή όχι την απεργία.

Σύμφωνα με το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας "Ο Άγιος Σπυρίδων", από το υπουργείο υπάρχει θετικό κλίμα όσον αφορά στα αιτήματά τους. Υπάρχει όμως "κόλλημα" στις συζητήσεις με την Ένωση Πορθμείων, όσον αφορά στη συλλογική σύμβαση. 
Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια συνάντηση στην ΠΝΟ, χωρίς όμως σύμφωνα με το Σωματείο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται ακόμη μια συνάντηση με την Ένωση Πορθμείων. Οι ναυτεργάτες, εφόσον δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν τις επόμενες ενέγειές τους.

Το δελτίο τύπου του Σωματείου: 

Άκαρπη για άλλη μια φορά απέβη η χθεσινή συνάντηση της Ένωσης Εφοπλιστών Πορθμείων εσωτερικού με την ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά σωματεία για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας πληρωμάτων πορθμείων εσωτερικού. Θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα. 
Ευελπιστούμε να επικρατήσει η σοβαρότητα και να πρυτανεύσει η λογική. Άλλωστε τα αιτήματα είναι πασιφανές πως είναι δίκαια. Πρέπει να δοθεί τέλος στις συμπαιγνίες σε βάρος των ναυτεργατών και στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. 
Η περαιτέρω μας στάση, θα καθοριστεί μετά και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της νέας συνάντησης.