Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δηλώσεις Καμίνη από τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του

Γιώργος Καμίνης
11 Nov 2017 / 07:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε χθες η περιοδεία του υποψήφιου προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.

Στο πλαίσιο δηλώσεών του στα ΜΜΕ, ο κ. Καμίνης, ανέφερε ότι έχει δει μέχρι στιγμής την ανταπόκριση των ανθρώπων που εντάσσονται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Θέλουν όπως σημείωσε να εκφραστεί η κοινωνία όχι μέσα από κομματικούς στρατούς και έτσι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μεγάλο κόμμα που θα δόσει διέξοδο στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. 

Κέλεσε τους πολίτες της Κέρκυρας να συμμετέχουν στην ψηφοφορία για ανάδειξη προέδρου στις 12 Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι η ψήφος τους, θα είναι για κάτι ευρύτερο, όχι για ένα πρόσωπο μόνο. "Τώρα αρχίζουν όλα", είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η επόμενη μέρα θα είναι η επόμενη μέρα, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής τους, θα έχει ευρεία νομιμοποίηση. Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να είναι όλοι μαζί ενωμένοι για το ενιαίο κόμμα. 
Η διαδικασία θα ξεκινήσει με τη συγχόνευση των κοινοβουλευτικών ομάδων και ύστερα θα δημιουργηθεί το νέο κόμμα. 

Ο κ. Καμίνης, όπως είπε, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές του νέου φορέα. "Όσο  μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετέχουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η βούληση να προχωρήσουμε στο ενιαίο κόμμα", τόνισε.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι έχουν πείσει ως νέος φορέας τους πολίτες, ο κ. Καμίνης απάντησε: "Γιατί να μην τον πείσουμε; Εμφανίστηκαν πολλοί υποψήφιοι, έχουν ξεχωρίσει τέσσερις, έγιναν debate υψηλού επιπέδου για πρώτη φορά για την ανάδειξη οργάνων πολιτικού κόμματος. Είμαι αισιόδοξος για το εγχείρημα".

Ο κ. Καμίνης, στάθηκε επίσης στο θεσμό της αυτοδιοίκησης και στο αν είναι όριμες οι συνθήκες για την ενδυνάμωσή του, λέγοντας ότι είναι υπερ- όριμες. Υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι τη χώρα την κράτησαν όρθια οι δήμοι αυτά τα χρόνια. 

Κλείνοντας, ανέφερε ότι αγαπά το νησί της Κέρκυρας και ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που έκλεισε την περιοδία του σε νησί, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Κλείνω ως νησιώτης σε νησί την περιοδία μου και αυτό μου δίνει ιδιαίτερη χαρά" (ο κ. Καμίνης έχει καταγωγή από τη Χίο).