Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Θερμή υποδοχή» στο συνέδριο για τον τουρισμό και το αναπτυξιακό, ετοιμάζει το ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ
09 Nov 2017 / 21:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση στην πλατεία Σαρόκου και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν την Πέμπτη το απόγευμα τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει «Στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9/11/2017, συζητήθηκαν συγκεκριμένα τα βήματα κλιμάκωσης της προσπάθειας του ταξικού κινήματος, να πρωτοστατήσει στη δημιουργία κλίματος γενικότερης εργατικής – λαϊκής αφύπνισης και οργάνωσης, τέτοιο ώστε να αντιστοιχηθεί με την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, από τη δίκαιη – τάχα – ανάπτυξη του κεφαλαίου και των κερδών του.

Βασικό στοιχείο της δράσης μας θα αποτελέσει η προσπάθεια για επαφή και συζήτηση με όσο το δυνατόν περισσότερο εργατόκοσμο, μέσα στους χώρους δουλειάς, στη βάση των προβλημάτων του κάθε χώρου, κάθε κλάδου, ώστε να αποτυπωθεί, να κατανοηθεί στην πράξη το γιατί η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. Να απαντηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα η ανάγκη για ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ως ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ!
Σταθμοί στην παραπάνω διαδικασία θα αποτελέσουν:

• Το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιείται 4-5 Δεκέμβρη στην Κέρκυρα, με την παρουσία του Πρωθυπουργού, δεκάδων Υπουργών, μεγαλοεπιχειρηματιών διαφόρων κλάδων, του αστικού κράτους με κάθε μορφή (Περιφέρεια, Δήμος), των στηριγμάτων τους (Επιμελητήρια κλπ). Από τώρα καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικής υποδοχής των εκπροσώπων των μεγαλοεργοδοτών, προχωρώντας στη διοργάνωση ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ το απόγευμα της ΤΡΙΤΗΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, την ώρα που ο κ. Τσίπρας θα μοιράζει την “πραμάτια του” στους παρευρισκόμενους του Συνεδρίου. Δουλεύουμε για την προετοιμασία του συλλαλατηρίου σαν να είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Καλούμε  τα σωματεία να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου να εξειδικευτεί σε κάθε κλάδο τι σημαίνει «ανάπτυξη» για το λαό και με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς να υπάρξει μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων της πόλης.

• Το αγωνιστικό συλλαλητήριο στις 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, όχι σαν ακόμα μια μέρα μνήμης της μεγάλης εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά σαν μέρα αγώνα που συνεχίζεται και εντείνεται με το σύγχρονο περιεχόμενο των διεκδικήσεών μας.

• Την αγωνιστική υποδοχή του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού, έξω από το χώρο πραγματοποίησής του, το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ, την ώρα που οι μεγαλοξενονοδόχοι και λοιποί “φορείς” της περιοχής μας – και όχι μόνο – θα συζητάνε πώς θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση ΟΛΩΝ των εργαζομένων για να εκτινάξουν τα κέρδη τους. Το επιλεγμένο ακροατήριο των επιχειρηματιών, που εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά ακόμα γρηγορότερα το πλήρες τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το συνδικαλιστικό νόμο που θέλει να διαλύσει κάθε έννοια στην οργάνωση της τάξης μας, που βασικό εχθρό τους έχουν τα ταξικά σωματεία, το εργατικό κίνημα, δεν θα κάνει τη δουλειά του ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ. Θα μας βρίσκει μπροστά του διαρκώς, ακόμα περισσότερους, ακόμα πιο αποφασισμένους!

• Μαζικοποιούμε όλες τις διαδικασίες του κινήματος που έχουμε μπροστά μας: τις αρχαιρεσίες στο σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων που πραγματοποιούνται από 1 έως 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. Ενός σωματείου, που οι εργαζόμενοι του, με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης εδώ και χρόνια, εντάχθηκαν στη δύναμη του ΠΑΜΕ για να δώσουν τη μάχη της δουλειάς και της ζωής τους, κάτω από τη δική τους σημαία, στη βάση των δικών τους ταξικών συμφερόντων. Δυναμώνουμε το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, το κίνημα που μας θέλει πρωταγωνιστές στην οργάνωση του αγώνα, μακριά από λογικές ανάθεσης, μικρότερου κακού. Δίνουμε τον αγώνα για Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο, με τους εργαζόμενους στο προσκήνιο των διεκδικήσεων.

• Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα, ενεργά στη μάχη των συναδέλφων ναυτεργατών, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο τους.

• Υπενθύμισε την ετοιμότητα για κήρυξη απεργίας που πρέπει να δείξουν τα σωματεία μπροστά στο ενδεχόμενο ψήφισης νέου συνδικαλιστικού νόμου που θα βάζει εμπόδια στη δράση των σωματείων και την κήρυξη απεργιών.
Για την οργάνωση όλης αυτής της δουλειάς, η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, καλεί σε πλατιά σύσκεψη – συζήτηση εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνδικαλιστών, εργαζομένων, αγροτικών συλλόγων, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, μαθητών, την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ, στις 6.30 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.  Καλούμε  όλους και καθένα από εσάς, να κάνει δική του υπόθεση την απάντηση του κινήματος στη νέα επίθεση που εξαπολύει κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο ενάντια στη ζωή μας, στη ζωή των παιδιών μας.
Δεν είναι πολλά αυτά που έχουμε να κάνουμε! Είναι πολλά εκείνα που θα χάσουμε αν δεν σημάνει ΤΩΡΑ ξεσηκωμός!»