Στην απληστία πλοιοκτήτριας εταιρείας χρεώνει η Κοινοπραξία την αναστάτωση στην πορθμειακή γραμμή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την ανακοίνωση της αναστολής της απεργίας των πληρωμάτων των πορθμείων, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας των πλοιοκτητών, Αθ. Κουλούρης, δήλωσε:

09
Νοεμβρίου / 2017

Η Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας είχε έγκαιρα πληροφορήσει τους αρμόδιους φορείς για τα κακώς κείμενα, την ανυπαρξία κανόνισμών λειτουργίας και τον άδικο τρόπο κατανομήςδρομολογίων, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής και την ανάπτυξη του νησιού μας. Η αρχή της αναλογικότητας που προτείναμε στις αρμόδιες αρχές, βάσει της οποίας τα δρομολόγια κάθε πλοίου πρέπει να είναι ανάλογα με την προσφορά του στην εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών δεν έτυχε εφαρμογής, με αποτέλεσμα τη χθεσινή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Συγχρόνως, η εμμονή ανταγωνίστριας εταιρείας, με την ανοχή των λιμενικών αρχών, να διεκδικήσει πληθώρα δρομολογίων μέχρι εξαντλήσεως των πληρωμάτων, με πλοία που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν, οδήγησε σε αδιέξοδο την πορθμειακή γραμμή.
Η Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του τοπικού σωματείου ναυτεργατών«Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» είναι όμως υποχρεωμένη να καταγγείλει δράσεις και πρακτικές ξένες με τα συμφέροντα της Κέρκυρας που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό και τραυματίζουν τις σχέσεις μας με την κοινωνία.
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , το Δήμο Κερκυραίων, το Δήμο Παξών, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας, το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων και όλους τους άλλους φορείς που στηρίζουν τον αγώνα της Κοινοπραξίας πλοίων Κέρκυρας για την αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής και την ανάπτυξη του νησιού μας.