Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναγόρευση της Christine Kyprianides σε επίτιμη διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου (video-photos)

Τμήμα Μουσικών Σπουδών
09 Nov 2017 / 14:18
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου αναγορεύθηκε η Christine Kyprianides.

Η Ελληνοαμερικανή Dr. Christine Kyprianides είναι το μοναδικό ελληνικό όνομα που μεσουρανεί από τη δεκαετία του ΄80 στη διεθνή δισκογραφία παλαιάς μουσικής και  βρίσκεται αυτό το διάστημα έως και τις 14 Νοεμβρίου στο Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου.Η αναγόρευση έγινε από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου καθ. Βασίλειο Χρυσικόπουλο στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας σήμερα το μεσημέρι. 



Η Dr. Christine Kyprianides (βιολοντσέλο μπαρόκ & βιόλα ντα γκάμπα) θα πραγματοποιήσει σεμινάρια και διαλέξεις για τους φοιτητές του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου αλλά και συναυλίες σε Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα και Αθήνα. Στις συναυλίες η κορυφαία μουσικός θα συμπράξει μαζί με τον αν. καθηγητή του Τ.Μ.Σ. Γιάννη Τουλή (βιόλα ντα γκάμπα) και την επ. Καθηγήτρια Κατερίνα Μιχοπούλου (τσέμπαλο).



Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί την πρώτη δράση της πρωτοβουλίας “ΝΟΣΤΟΣ” του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η πρωτοβουλία “ΝΟΣΤΟΣ” στοχεύει στην επανασύνδεση με την μητροπολιτική Ελλάδα μέσω του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου τόσο των Ελλήνων ομογενών που διαπρέπουν στη μουσική σε ακαδημαϊκό αλλά και καλλιτεχνικό επίπεδο στο εξωτερικό, όσο και στους νέους ταλαντούχους Έλληνες ομογενείς, παρέχοντάς τους κίνητρα προκειμένου να σπουδάσουν στο Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η Dr. Kyprianides επισκέπτεται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright, στα πλαίσια του προγράμματος “Fulbright Specialists”.

Η συναυλία της στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 20:00  στον Καθολικό Ναό (Duomo) ενώ τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 20:30, η Christine Kyprianides θα δώσει ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.