Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι άφησε πίσω της η βροχή (video-photo gallery)

κακοκαιρία
08 Nov 2017 / 13:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η χθεσινή κακοκαιρία άφησε έντονα το στίγμα της στην πόλη της Κέρκυρας. Πλημμυρισμένα καταστήματα, βουλωμένα φρεάτια, σπασμένα κλαδιά δέντρων...

Αρκούσε μόνο μια βόλτα το πρωί της Τετάρτης για να δει κανείς ότι κεντρικά σημεία της πόλης επλήγησαν από την κακοκαιρία σημαντικά.
 
Τα φρεάτια στη Σπηλιά, υπερχείλισαν από λύματα με μια αφόρητη δυσοσμία για τους διερχόμενους. (όπως άλλωστε κάθε φορά που βρέχει). Καταστήματα στην οδό Νικηφόρου Θεοτόκη, λόγω της κλίσης του πεζόδρομου, στις 3.00 τα ξημερώματα, ώρα κατά την οποία τα καιρικά φαινόμενα βρίσκονταν σε έξαρση, πλημμύρισαν.
 
Ιδιοκτήτης γνωστής επιχείρησης στη Νικηφόρου Θεοτόκη, μιλώντας στην Ενημέρωση, εξέφρασε την αγανάκτησή του, καθώς όταν βρέχει το βράδυ, πρέπει όπως είπε να βρίσκεται εκεί, στην επιχείρησή του και να αφαιρεί τις σχάρες από τα φρεάτια για να σώσει ότι μπορεί να σωθεί.



Μιλήσαμε με αρκετούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της περιοχής και μας είπαν ότι η κακοτεχνία στον πεζόδρομο οφείλεται για αυτή την κατάσταση. Η κλίση του είναι τέτοια που δεν επιτρέπει στα νερά να φύγουν από τις απορροές υδάτων. Όλοι κρατούσαν σκούπες και καθάριζαν την ώρα που μας μιλούσαν.



 
Μποσκέτο και Γαρίτσα


Στο Μποσκέτο, η άμμος από την παιδική χαρά, παρασύρθηκε από το νερό και βγήκε στο πεζοδρόμιο.
 Πολλές ζημιές υπέστη και η εργολαβία στον Όρμο της Γαρίτσας, σύμφωνα με τα όσα μας είπαν οι εργολάβοι τους οποίους συναντήσαμε στο «πόστο» τους εντός του χώρου των εργασιών.

Λιστόν 

Το Λιστόν, είχε μια διαφορετική εικόνα. Οι επιχειρηματίες, είχαν αφαιρέσει τις σχάρες από τα φρεάτια και σε ορισμένα σημεία είχαν τοποθετήσει καρέκλες ως σημάδια ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Στο σημείο είχαν επίσης πέσει αρκετά κλαδιά.
 
Πεσμένα κλαδιά συναντήσαμε σε ολόκληρη την έκταση της πλατείας. Περπατώντας, πέσαμε πάνω στο όχημα της Υπηρεσίας Πρασίνου. Υπάλληλοι, απομάκρυναν τα κλαδιά και καθάριζαν την περιοχή. Εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας, βρισκόταν επίσης στην πλατεία, ώστε να καθαρίσει τον χώρο από τα φύλλα.
Σε όποιο σημείο κι αν κοιτούσε κανείς, έβλεπε είτε βουλωμένα από χώμα και φύλα φρεάτια, είτε ανθρώπους που προσπαθούσαν με σκούπες και φαράσια να απομακρύνουν το νερό.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόβλημα στις απορροές των υδάτων, υπήρξε στα περισσότερα σημεία της πόλης.
 
Τέλος, να σημειώσουμε ότι μεγάλο πρόβλημα υπήρξε και με τις διακοπές ρεύματος, που προκλήθηκαν εξ αιτίας των αστραπών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της περιοχής Στρινίλας, η οποία έμεινε ολόκληρο το βράδυ χωρίς ρεύμα, καθώς υπήρχαν μόνο δυο συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ για τις βλάβες σε ολόκληρο το νησί. Αν και οι εργαζόμενοι κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ήταν αδύνατον να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες που προέκυψαν εντός της νύχτας.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ