Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβολή των νησιών του Ιονίου σε γερμανόφωνες χώρες

Τουρισμός
08 Nov 2017 / 10:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων «Desire Above Beyond» για τις γερμανόφωνες χώρες,

επισκέφτηκε την Λευκάδα, την Ιθάκη και την Κεφαλονιά ο Γερμανός δημοσιογράφος Martin Cyris, από 21 έως 28 Οκτώβρη. Όπως ενημερώνει με δελτίο τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο δημοσιογράφος είχε σειρά συναντήσεων με ανθρώπους της καθημερινότητας και έμεινε ενθουσιασμένος από αυτούς όσο και από τις ομορφιές των νησιών.
 
Στην Λευκάδα τον υποδέχτηκε (από το Άκτιο) ο Τμηματάρχης Τουρισμού της Π.Ε. Λευκάδας Σπύρος Ζαμπέλης, ο οποίος φρόντισε για τη φιλοξενία του σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις.
 
Στην Ιθάκη ο έπαρχος Σπύρος Τσιντήλας,  τον συνόδεψε και τον ξενάγησε, σε όλο το νησί σε παραδοσιακούς φούρνους εστιατόρια, εκκλησίες  με σπάνιες αγιογραφίες, κλπ.
 
Στην Κεφαλονιά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος, προσέφερε την διαμονή ενώ η προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων του πρόσφερε μια ξεχωριστή μέρα  με "σαφάρι" σε σπάνιες περιοχές του νησιού.
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσοι πρόσφεραν φιλοξενία αλλά και επιπλέον την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης που κάλυψε το αεροπορικό εισιτήριο του δημοσιογράφου από Φρανκφούρτη -Άκτιο - Φρανκφούρτη, καθώς και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που κάλυψαν τις μετακινήσεις από νησί σε νησί.
 
Επειδή ο Martin Cyris γράφει σε εξειδικευμένα τουριστικά περιοδικά και στον ηλεκτρονικό τύπο της Γερμανίας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος εκτιμά ότι θα δοθεί μια σπουδαία ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τη χώρα του προς τα νησιά του Ιονίου.