Προβολή των νησιών του Ιονίου σε γερμανόφωνες χώρες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων «Desire Above Beyond» για τις γερμανόφωνες χώρες,

08
Νοεμβρίου / 2017

επισκέφτηκε την Λευκάδα, την Ιθάκη και την Κεφαλονιά ο Γερμανός δημοσιογράφος Martin Cyris, από 21 έως 28 Οκτώβρη. Όπως ενημερώνει με δελτίο τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο δημοσιογράφος είχε σειρά συναντήσεων με ανθρώπους της καθημερινότητας και έμεινε ενθουσιασμένος από αυτούς όσο και από τις ομορφιές των νησιών.
 
Στην Λευκάδα τον υποδέχτηκε (από το Άκτιο) ο Τμηματάρχης Τουρισμού της Π.Ε. Λευκάδας Σπύρος Ζαμπέλης, ο οποίος φρόντισε για τη φιλοξενία του σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις.
 
Στην Ιθάκη ο έπαρχος Σπύρος Τσιντήλας,  τον συνόδεψε και τον ξενάγησε, σε όλο το νησί σε παραδοσιακούς φούρνους εστιατόρια, εκκλησίες  με σπάνιες αγιογραφίες, κλπ.
 
Στην Κεφαλονιά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος, προσέφερε την διαμονή ενώ η προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων του πρόσφερε μια ξεχωριστή μέρα  με "σαφάρι" σε σπάνιες περιοχές του νησιού.
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσοι πρόσφεραν φιλοξενία αλλά και επιπλέον την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης που κάλυψε το αεροπορικό εισιτήριο του δημοσιογράφου από Φρανκφούρτη -Άκτιο - Φρανκφούρτη, καθώς και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που κάλυψαν τις μετακινήσεις από νησί σε νησί.
 
Επειδή ο Martin Cyris γράφει σε εξειδικευμένα τουριστικά περιοδικά και στον ηλεκτρονικό τύπο της Γερμανίας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος εκτιμά ότι θα δοθεί μια σπουδαία ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τη χώρα του προς τα νησιά του Ιονίου.