Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παυλίδης για Ερημίτη: Νέο πλάνο, πρέπει να το δούμε απ΄ την αρχή

Ερημίτης
06 Nov 2017 / 13:49
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση, η οποία όμως γίνεται σε λάθος χωροθέτηση, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης, σε συνέντευξη τύπου.

«Αν μιλάγαμε για την Αχαράβη, θα σας έλεγα ευχαρίστως να ερχόταν μια τέτοιου μεγέθους επένδυση. Αν μιλάμε για μια περιοχή στην Κέρκυρα, που μπορεί να έχει μεγάλη ανάπτυξη υψηλού τουριστικού προϊόντος, αυτή είναι ειδικότερα η βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας (η περιοχή της Κασσιόπης και προς τα κάτω).
Υπάρχει τοπικό μοντέλο ανάπτυξης στην περιοχή και έχει υλοποιηθεί». Και συνέχισε: «Η τελευταία εξέλιξη, σε σχέση με τη μετατροπή της μακροχρόνιας παραχώρησης σε παραχώρηση ιδιοκτησίας (όσον αφορά στο οικόπεδο όπου προβλέπεται η κατασκευή των βιλών), αναιρεί το αρχικό επενδυτικό πλάνο, χωρίς ωστόσο να είναι παράνομη. Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας ότι επρόκειτο για ένα πλάνο real estate. Θα πρέπει να το δούμε από την αρχή».

Δήλωσε, επιπλέον, ότι συμμερίζεται την αγωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών, αν και κατέστησε σαφές ότι η επένδυση στην Κασσιόπη (μαζί με την Αφάντου Ρόδου και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων) είχε υπογραφεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν ετίθεντο πλέον σε διαπραγμάτευση. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «κατόπιν των νέων αιφνιδιαστικών εξελίξεων και με δεδομένο ότι οδεύουμε σε μεταμνημονιακή περίοδο σε έναν χρόνο, ίσως μπορέσουμε να ξαναδούμε αυτά τα ζητήματα».


Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.