Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αξιοποίηση του ψηφιακού αρχείου Καποδίστρια στην εκπαίδευση

Μουσείο Καποδίστρια
04 Nov 2017 / 13:57
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου με θέμα την αξιοποίηση του Ψηφιακού Αρχείου Καποδίστρια στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, συνδιοργάνωσε με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και την Επιστημονική Επιτροπή του Ψηφιακού Αρχείου Ιωάννη Καποδίστρια ενημερωτική συνάντηση - ημερίδα για εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας, με θέμα: «Η αξιοποίηση του κόμβου Ψηφιακό Αρχείο Ι. Καποδίστρια στην εκπαιδευτική πράξη».

Η ημερίδα διεξήχθη στην Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας και περιελάμβανε παρουσιάσεις από μέλη της Επιστημονικής Ομάδας που συγκρότησαν το Ψηφιακό Αρχείο, καθώς και από το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου Καποδίστρια.



Με τη χρήση του Ψηφιακού αρχείου Ι. Καποδίστριας (kapodistrias.digitalarchive.gr) ένας εκπαιδευτικός έχει στα χέρια του ένα ερευνητικό και εκπαιδευτικό εργαλείο για τη μελέτη της εποχής, της ζωής και του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια, με πλήθος πηγών, συγκεκριμένων εκπαιδευτικών σεναρίων και ένα εύκολο ευρετήριο. 
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.