Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία

ΝΔ
02 Nov 2017 / 14:48

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, περιοδεία στο Νομό Θεσπρωτίας. Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, στα γραφεία της Περιφέρειας, στα Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα:

«Χαίρομαι που η χθεσινή ομιλία είχε καλή ανταπόκριση, διότι επιμένουμε πάρα πολύ στο κοινωνικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι τεκμηριωμένες, κοστολογημένες και κυρίως είναι προτάσεις κοινής λογικής. Και η κοινή λογική φοβάμαι ότι συχνά λείπει από την πολιτική και σίγουρα λείπει από τους κυβερνώντες, οι οποίοι, με πολύ μεγάλη άνεση, ταλαιπωρούν τους πιο αδύναμους. 
Παράδειγμα το τι έχει γίνει με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Αθήνα. Είναι ένα μνημείο αποτυχίας και τολμώ να πω και αναλγησίας απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι στέκονται στις ουρές για πάρα πολλές ώρες. Ένας Υπουργός ο οποίος είναι παντελώς αδύναμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και βέβαια μια Κυβέρνηση στην οποία κανείς δεν αναλαμβάνει καμία πολιτική ευθύνη. 
Αλλά, τα αφήνουμε αυτά στην άκρη, γιατί ήρθαμε να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια και την Ήπειρο». 
Ξεκινώντας την περιοδεία του στο Νομό Θεσπρωτίας, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με κτηνοτρόφους στην Κορύτιανη. Στη συζήτηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτροφή, στην μεταποίηση και την πώληση του κρέατος και του γάλατος, αλλά και τις προοπτικές που έχει ο κλάδος. Αναφέρθηκαν, επίσης, στο θέμα των εισαγωγών, προτείνοντας να μην μπαίνουν στη διεπαγγελματική τους ένωση όσοι εισάγουν γάλα από το εξωτερικό. 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψε τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και υπογράμμισε πως χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική οργάνωση στους συνεταιρισμούς σε σχέση με το παρελθόν, προοπτική που βρήκε απολύτως σύμφωνους τους παριστάμενους.
Στη συζήτηση που είχε με τους κτηνοτρόφους θυμήθηκε, μάλιστα, ότι στα βουνά της περιοχής, είχε πολεμήσει ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών και ανέφερε ότι έχει ακόμη τα γράμματα που έστελνε τότε από το μέτωπο.
Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είδε τα εντυπωσιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο καινούργιο τμήμα του λιμανιού της πόλης που συνδέει την Ήπειρο με τα νησιά του Ιονίου και την Ιταλία και είχε δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία.
Ακολούθως επισκέφθηκε 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σχολείο τους στην Ηγουμενίτσα. Συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι του επισήμαναν ότι το πιο βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι η συνεχής αλλαγή δασκάλων. Το σχολείο, ανέφεραν, χρηματοδοτείται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που έχουν διάρκεια ένα οκτάμηνο, με αποτέλεσμα, κάθε χρόνο, τα συγκεκριμένα παιδιά να αλλάζουν εκπαιδευτικούς, γεγονός που δυσκολεύει βέβαια την πρόοδο τους. «Αυτό θα αλλάξει από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» δεσμεύθηκε ο ίδιος.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο εμπορικό κέντρο της Ηγουμενίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους. Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά για τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και απαρίθμησε πολλές από τις δεσμεύσεις που ανέπτυξε αναλυτικά στο 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, όπως την ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στον χώρο της Υγείας την πρόσληψη νοσηλευτών και την θέσπιση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.
Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στους κεντρικούς δρόμους της Ηγουμενίτσας, ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  είχε και έναν ιδιαίτερα συγκινητικό διάλογο με μια νέα κοπέλα σε αναπηρικό καροτσάκι, που του ανέφερε ότι έχει σπουδάσει οικονομικά και τον ενημέρωσε για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. «Σας παρακαλώ δείτε τα ζητήματα προσβασιμότητας, κόβουν συνοδούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης της απάντησε ότι γνωρίζει πολύ καλά από την μητέρα του τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία και της επισήμανε ότι είναι προτεραιότητα της επόμενης Κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο.