Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσίαση ψηφιακού αρχείου Ιωάννη Καποδίστρια στην Αναγνωστική Εταιρεία

Μουσείο Καποδίστρια
01 Nov 2017 / 14:15
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσίαση ψηφιακού αρχείου Ιωάννη Καποδίστρια θα πραγματοποιηθεί, με θέμα: «Η αξιοποίηση του κόμβου Ψηφιακό Αρχείο Ι. Καποδίστρια στην εκπαιδευτική πράξη» το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017.


Το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και την Επιστημονική Επιτροπή του Ψηφιακού Αρχείου Ιωάννη Καποδίστρια ενημερωτική συνάντηση - ημερίδα για εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας, με θέμα την αξιοποίηση του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, από τις 10:00 έως τις 12:30 και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από μέλη της Επιστημονικής Ομάδας που συγκρότησαν το Ψηφιακό Αρχείο, καθώς και από το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου Καποδίστρια.
Η ημερίδα ακολουθείται από επίσκεψη στο Μουσείο Καποδίστρια, στην Κουκουρίτσα, για όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν.
Με τη χρήση του Ψηφιακού αρχείου Ι. Καποδίστριας (kapodistrias.digitalarchive.gr) ένας εκπαιδευτικός έχει στα χέρια του ένα ερευνητικό και εκπαιδευτικό εργαλείο για τη μελέτη της εποχής, της ζωής και του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια, με πλήθος πηγών, συγκεκριμένων εκπαιδευτικών σεναρίων και ένα εύκολο ευρετήριο. Η ημερίδα αφορά εκπαιδευτικούς της Α’ βάθμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης.  
Μετά την ημερίδα ακολουθεί επίσκεψη στο Μουσείο Καποδίστρια.
Για περισσότερες πληροφορίες: Μουσείο Καποδίστρια: [email protected]
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.