Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

H 4η αγωνιστική του κυπέλλου ερασιτεχνών

ΕΠΣΚ
31 Οκτωβρίου 2017 / 17:20
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγινε η κλήρωση της 4ης αγωνιστικής του κυπέλλου της ΕΠΣΚ με τις επτά ομάδες που ήδη έχουν προκριθεί για τα προημιτελικά,

ενώ η ομάδα των Παξών θα παίξει με την 8η ομάδα που θα προκύψει μετά το ματς ΟΦΑΜ – Κρόνου που θα γίνει σήμερα στο γήπεδο του Αγ. Ματθαίου και θα ξεκινήσει στις 14:45. Υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα εξαιτίας της διακοπής του αγώνα Κρόνου - Αστέρα πριν δυο βδομάδες, που ήταν αιτία να πάνε όλα μια βδομάδα πίσω.
Οι αγώνες από την προημιτελική φάση είναι διπλοί και η Ένωση όρισε τις πρώτες συναντήσεις να γίνουν στις22 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικοί δυο εβδομάδες αργότερα 6 Δεκεμβρίου. Το πιο δυνατό ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα σε ΑΕΛ και Θιναλιακό αν και τις δυο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία. Στην προημιτελική φάση έχουμε εκτός από την ΑΕΛ που είναι στη Γ΄ Εθνική, έξι ομάδες της Α1 και τη Βολίδα από την Α. 
 
Το πρόγραμμα των αγώνων
 
1ο ματς Τετάρτη 22/11/2017
ΑΟ Παξών – Νικητής (ΟΦΑΜ-Κρόνου)
Κοντόκαλι – Βολίδα
ΑΕ Λευκίμμης – Θιναλιακός
Αναγέννηση Περ. – Αχιλλέας Νυμφών
 
2ο ματς Τετάρτη 6/12/2017
Νικητής (ΟΦΑΜ-Κρόνου) -  ΑΟ Παξών
Βολίδα  - Κοντόκαλι
Θιναλιακός  - ΑΕ Λευκίμμης
Αχιλλέας Νυμφών  - Αναγέννηση Περ.
  
ΟΦΑΜ – Κρόνος για μια θέση στους οκτώ του κυπέλλου
 
Δυο ομάδες που ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν έχοντας δυο στόχους, πρωτάθλημα και κύπελλο, ο ΟΦΑΜ και ο Κρόνος Αργυράδων, θα βρεθούν αντίπαλοι την σήμερα, με τον νικητή να κερδίζει μια θέση στην προημιτελική φάση. Οι δυο ομάδες σίγουρα θα ήθελαν να αποφύγουν αυτή την αναμέτρηση αφού ξέρουν την δυναμική η μια της άλλης.
Είναι μια σύγκρουση ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο από τέσσερις φορές η καθεμία. Ο Κρόνος, ο οποίος έχει συνολικά δέκα συμμετοχές σε τελικούς κυπέλλου, κατέκτησε το τρόπαιο το 2016 τελευταία φορά, ενώ ο ΟΦΑΜ  με οκτώ παρουσίες σε τελικό το είχε κατακτήσει τελευταία την περίοδο 2014-2015.
Είναι μια αναμέτρηση που σίγουρα θα συγκεντρώσει πάρα πολύ κόσμο όχι απλά τους φίλους των δυο ομάδων, αλλά το ενδιαφέρον υπάρχει από όλο το νησί. Μια από τις δυο με βάση την κλήρωση για την 4η αγωνιστική θα ταξιδέψει στους Παξούς στη φάση των οκτώ για να αντιμετωπίσει την ομάδα του νησιού. Οι προπονητές των δυο ομάδων ο Γιάννης Καλούδης και ο Βασίλης Ξάνθης έχουν όλους τους παίκτες στη διάθεσή τους και αναμένεται να γίνει ένα ντέρμπι με μεγάλο ενδιαφέρον που δεν χωρά προγνωστικά.  
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια