Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε πλήρη εξέλιξη οι προετοιμασίες για την αναβίωση του «Υποψηφίου» (Video-photos)

Σπυρίδων Ξύνδαs
31 Οκτωβρίου 2017 / 11:46

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Πέτρος Γάλλιας μιλά στο φακό του enimerosi.com

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες εν όψει των παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας  το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις οποίες θα λάβει σάρκα και οστά ένα ιδιαίτερης σημασίας μουσικό εγχείρημα. Αυτό δεν είναι άλλο από την αναβίωση  -στην αρχική της μορφή- της κωμικής όπερας του Σπυρίδωνα Ξύνδα (μουσική) και του Ιωάννη Ρινόπουλου (κείμενο), «Ο υποψήφιος βουλευτής», η οποία αποτελεί και την πρώτη όπερα σε ελληνικό κείμενο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά), η συμφωνική ορχήστρα της οποίας θα συνοδεύσει τους έξι μονωδούς που καλούνται να ερμηνεύσουν τους βασικούς χαρακτήρες του έργου. Ο λόγος για την Ρόζα Πουλημένου (ως Χριστίνα), τον Παντελή Κοντό (ως γερο-Γιάγκο), τον Αντώνη Κορωναίο (ως Γιώργη), τον Σωτήρη Τριάντη (ως υποψήφιο βουλευτή), τον Πέτρο Καρύδη (ως προεστό) και τον Άρη Προσπαθόπουλο (ως κλητήρα). Μαζί τους θα συμπράξουν η Χορωδία Κέρκυρας (προετοιμασία: Χριστίνα Καλλιαρίδου) και το Φωνητικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (προετοιμασία: Μιράντα Καλδή). Τη σκηνοθεσία θα επιμεληθεί ο Πέτρος Γάλλιας, τα σκηνικά και τον φωτισμό ο Άκης Χειρδάρης και τα κοστούμια η Πηνελόπη Μάμαλου. Τις παραστάσεις θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς.

Περισσότερες πληροφορίες για την αναβίωση του «Υποψηφίου», 150 χρόνια μετά την πρεμιέρα του στο Θέατρο San Giacomo, θα δημοσιευτούν από την «Ένημέρωση» στο φύλλο του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου, με τη συνέντευξη των κ.κ. Σπύρου Παδοβά και Άλκη Μπαλτά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις πρόβες εδώ