Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους δρόμους της Κέρκυρας και πάλι μαθητές & εκπαιδευτικοί (video-photos)

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο
30 Οκτωβρίου 2017 / 10:27
Χριστίνα Γκερέκου

Συνεχίζει τον αγώνα της η εκπαιδευτική κοινότητα συμμετέχοντας σε Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο.

Με μεγάλη συμμετοχή κυρίως μαθητών, η πορεία ξεκίνησε από τα Γενικά Λύκεια Κέρκυρας, συνέχισε μέσα από το κεντρο της πόλης προς το Πεντοφάναρο και έφθασε στο Λιστόν. Στη συνέχεια μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί κατευθύνθηκαν προς την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (Πρώην Νομαρχία).




Η ΕΛΜΕ μαζί με τους μαθητές, την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Γονέων, την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, «διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, το οποίο στερούν από τη νέα γενιά οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που θέλουν τους νέους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με υποκατώτατους μισθούς των 300 ευρώ.

Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο, ενάντια στις επιταγές των δανειστών και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ, τις οποίες έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση».


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ



Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Ελένη Μαλαχά δήλωσε:


Τα αιτήματά τους για διατήρηση όλων των τμημάτων σε ΕΠΑΛ, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και για μόνιμες προσλήψεις επανέλαβε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Μαρίνα Ράπτη:
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.