Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία των δοκιμαστικών πτήσεων των υδροπλάνων (photos)

Υδατοδρόμια
25 Οκτωβρίου 2017 / 11:17
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική πτήση υδροπλάνων στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρο Στεφανίδη.

Ήδη έχουν εκδοθεί οι άδειες για τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Κέρκυρα και τους Παξούς και προωθείται η δημιουργία και στην Ηγουμενίτσα, τη λίμνη Ιωαννίνων και την Πρέβεζα. Μάλιστα ο Χρήστος Σπίρτζης που επισκέφτηκε πρόσφατα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιθεώρησε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεσμεύτηκε για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο «θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού», όπως επισήμανε. 
Το αεροσκάφος είναι τύπου Kodiak 10 θέσεων ενώ οι εμπορικές πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την Άνοιξη.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων προχωρούν οι διαδικασίες για τα υδατοδρόμια σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Μεγανήσι, ώστε τα Επτάνησα να αποκτήσουν ένα πλήρες δίκτυο.Σε πρώτη φάση, στόχος είναι να συνδεθούν τα Επτάνησα μεταξύ τους με προοπτική σύνδεσης με τη νότια Ιταλία, τα Ιωάννινα και την Πάτρα. 





Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.