Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπερήφανοι για τον κερκυραίο αστροφυσικό Μιχάλη Αγάθο (video)

βαρυτικά κύματα
21 Οκτωβρίου 2017 / 09:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δήμαρχο Νικολούζο επισκέφθηκε σήμερα ο Δρ. Μιχάλης Αγάθος, ο οποίος είναι ερευνητής στην ομάδα που πρόσφατα βραβεύθηκε με Νόμπελ Φυσικής για τα βαρυτικά κύματα.

Ο Μιχάλης Αγάθος είναι φέτος η κορυφαία παρουσία στο 10ο Πανελλαδικό Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας που φιλοξενείται στο κτήριο της ιστορικής Ιονίου Ακαδημίας στην Κέρκυρα. Ο 34χρονος κερκυραίος επιστήμονας ήλθε από τα μαθητικά του χρόνια σε επαφή με την αστρονομία και στη συνέχεια ασχολήθηκε ακαδημαϊκά με αυτήν ενώ σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στο είδος του. Είναι καθηγητής του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και συμμετείχε στην ομάδα εργασίας για τα βαρυτικά κύματα, τα αποτελέσματα της οποίας απέσπασαν το Νόμπελ Φυσικής για το 2017.


Ιδιαίτερη ήταν και η χαρά του Δημάρχου Νικολούζου γι΄αυτήν τη συνάντηση, καθώς γνωρίζει  προσωπικά την οικογένειά του και τον ίδιο από πολύ μικρή ηλικία:


Το συνέδριο πραγματοποιείται στο νησί των Φαιάκων αφού φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυση εδώ της πρώτης αστρονομικής εταιρείας στην Ελλάδα. 
Ένας θεσμός ο οποίος την τελευταία εικοσαετία συγκεντρώνει φίλους της αστρονομίας που χωρίς να είναι επαγγελματίες, ασχολούνται με επαγγελματικό ζήλο παρατηρώντας τα ουράνια σώματα, προσφέροντας το αποτέλεσμα των παρατηρήσεών τους σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και εργαστήρια αστρονομίας και αστροφυσικής σε ολόκληρο τον κόσμο.