Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο έμπειρος Κολυτάς πήρε τη σωστή απόφαση και διέκοψε τον αγώνα

Περιβόλι
19 Οκτωβρίου 2017 / 16:26
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η φωτιά δίπλα από το γήπεδο του Περιβολίου την Τετάρτη λίγο πριν την έναρξη του αγώνα για το κύπέλλο της ΕΠΣΚ, ανάμεσα σε Κρόνο και Αστέρα Πετριτή

ήταν κάτι ασυνήθιστο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, αλλά παράλληλα δείχνει ότι η πυρασφάλεια των γηπέδων που είναι όρος για να αδειοδοτηθεί ένας αθλητικός χώρος είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Η φωτιά που ξέσπασε ακριβώς δίπλα στην εξέδρα του γηπέδου, άγγιξε ουσιαστικά τον αγωνιστικό χώρο και ο κανονισμός που ζητάει δεξιά και αριστερά της εξέδρας βρύσες και σωλήνες σε μεγάλο μήκος είναι απόλυτα σωστός, αν σκεφτεί κανείς τι θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε γήπεδο του νησιού με τις ίδιες προδιαγραφές. Πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε ότι υπάρχει συνθετικός χλοοτάπητας και κάποιοι τόνοι καουτσούκ που τον καλύπτουν για να αγωνίζονται πάνω οι ποδοσφαιριστές.
Έτυχε να είναι ορισμένος για το ματς αυτό, ο 2ος τη τάξει Κερκυραίος διαιτητής, αξιολογημένος για Β΄ Εθνική, ο Σπύρος Κολυτάς ο οποίος πήρε τη σωστή απόφαση να διακόψει το ματς για την ασφάλεια όλων  με τη φωτιά να καίει ελάχιστα δίπλα στο γήπεδο.
Θα πρέπει να του δοθούν τα εύσημα γιατί εύκολο θα ήταν κάτω από πίεση να δεχόταν να συνεχιστεί το ματς. Πήρε τη σωστή απόφαση και ο Αστέρας Πετριτή τοποθετήθηκε δημόσια με ανακοίνωση του, όπου τον συγχαίρει, ανφέροντας:
«Ο Αστέρας θέλει να δώσει συγχαρητήρια στον διαιτητή κ. Κολυτά για την διακοπή του σημερινού αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στον Κρόνο Αργυράδων και τον Αστέρα Πετριτή, σκεπτόμενος την ασφάλεια των φιλάθλων και των ποδοσφαιριστών η οποία είναι πάντοτε πάνω από το ποδόσφαιρο. Ο αγώνας θα ξεκινήσει σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η ΕΠΣ Κέρκυρας από το λεπτό που έγινε η διακοπή».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια