Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα πράσα μέλη συμμορίας με 163 κιλά χασίς στο αυτοκίνητο

Άρτα
19 Οκτωβρίου 2017 / 09:49

ΑΡΤΑ. Σε ΙΧ φορτωμένο με 163 κιλά χασίς, πιάστηκαν χθες τρία άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Πρόκειται για τρία άτομα (δύο Έλληνες ηλικίας 44 ετών και ένας 32χρονος ομογενής) οι οποίοι συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό στο ύψος του κόμβου Κομποτίου Άρτας. μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης. 

Ειδικότερα, ο 44χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας 81 δέματα, που περιείχαν 162 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ οι άλλοι δύο (ο 44χρονος και ο 32χρονος) επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσαν υποστηρικτικά ως προπομποί, κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ενώ όπως διαπιστώθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν φορτωμένο με τα ναρκωτικά είναι ιδιοκτησίας 49χρονης Ελληνίδας, η οποία και αναζητείται. Συνολικά, κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα κάνναβης, βάρους 162.900 γραμμαρίων
  • δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 9 γραμμαρίων, που βρέθηκε στην κατοχή του 32χρονου δράστη
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.