Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Παξών- Κατάληψη πολιτών και στο λιμάνι

Γυμνάσιο Παξών
18 Οκτωβρίου 2017 / 08:57

ΠΑΞΟΙ. Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν ύστερα από ψηφοφορία, οι μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Παξών . Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε καθηγητές.

ΓΑΪΟΣ. «Κατάληψη λόγω έλλειψης καθηγητών» γράφουν οι μαθητές σε ένα από τα πανό που έχουν τοποθετήσει στο σχολικό κτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τάξεις που απ' την αρχή του σχολικού έτους δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα βασικών μαθημάτων όπως για παράδειγμα Μαθηματικά. Ελλείψεις παρουσιάζονται επίσης σε καθηγητές ξένων γλωσσών, Θρησκευτικών, Φιλολογικών μαθημάτων, μουσικής και Καλλιτεχνικών, όπως αναφέρουν γονείς των μαθητών. Σε ένδειξη συμπαράστασης στους μαθητές, πολίτες των Παξών, έκαναν κατάληψη στο λιμάνι, αποτρέποντας τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
 
Στη Βουλή από το ΚΚΕ
 
Σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, κατέθεσεαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ (Μωραΐτης, Καραθανασόπουλος και Δελής): Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Παξών παραμένουν τεράστια. Από τους 19 καθηγητές που απαιτούνται για να λειτουργήσει το σχολείο, βρίσκονται στις θέσεις τους μόλις οι 12. Λείπουν συνολικά 7 καθηγητές (Φιλόλογος, Μαθηματικός, Θεολόγος, Αγγλικής Φιλολογίας, Γαλλικής Φιλολογίας, Καλλιτεχνικών, Μουσικής) με αποτέλεσμα το σχολείο να υπολειτουργεί και οι μαθητές να χάνουν δεκάδες ώρες μαθημάτων ακόμα και πανελλαδικώς εξεταζόμενων. Να σημειώσουμε ότι καθηγητές Καλλιτεχνικών και Μουσικής έχουν αρκετά χρόνια να εμφανιστούν στο σχολείο των Παξών.
Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν προχωρήσει σε απόλυτα δικαιολογημένες κινητοποιήσεις αφού μέχρι σήμερα το μόνο που έχουν πάρει είναι υποσχέσεις.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, στην προσπάθειά της να συγκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος αρνείται τη δημιουργία 2ου τμήματος γενικής παιδείας στη Β' Γυμνασίου, τη στιγμή που στη συγκεκριμένη τάξη φοιτούν 28 μαθητές εκ των οποίων 4 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, με γνωματεύσεις από το ΚΕΔΔΥ και 2 που δε μιλάνε καθόλου την ελληνική γλώσσα. Ερωτάται ο Υπουργός, ποια συγκεκριμένα μέτρα θα παρθούν ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο - Λ.Τ. Παξών.