Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπαρούτι ήταν το «άχρηστο δικαστικό υλικό», το οποίο ακρωτηρίασε υπάλληλο

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
18 Οκτωβρίου 2017 / 08:46

ΠΑΤΡΑ. Η «Π» αποκαλύπτει το έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Πατρών, με το οποίο παραγγέλθηκε η παραλαβή «άχρηστου» υλικού από το Δικαστικό Μέγαρο, που ήταν εν τέλει μπαρούτι, που εξερράγη και ακρωτηρίασε ανύποπτο υπάλληλο.

Το αίτημα για την παραλαβή των αντικειμένων από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, εστάλη με έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Πατρών στις 11/10/2017. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «σύμφωνα με την υπ αρ. 102/2017 πράξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών διατάχθηκε η καταστροφή κατασχεθέντων πραγμάτων που φυλάσσονται στην υπηρεσία μας και ειδικότερα πειστηρίων ετών 2016 μέχρι 2017 και παλαιότερων ετών τα οποία φυλάσσονταν ως επί πλείστον σε μεγάλες σακούλες και μεγάλα χαρτοκιβώτια. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δύο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια και λοιπά. Τα ανωτέρω είναι ογκώδη και σε μεγάλη ποσότητα και για το λόγο αυτό σας εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ ότι χρειάζεται μεγάλο φορτηγό για την απομάκρυνση τους. Παρακαλούμε πολύ επειδή η καταστροφή των παρακάτω πειστηρίων έχει οριστεί για τις 12 και 13 Οκτωβρίου είναι άμεση ανάγκη να μας ορίσετε την ταχύτερη δυνατόν ημερομηνία για να γίνει η αποκομιδή, εφόσον δεν δύναστε να ενεργήσετε τις ημερομηνίες που σας αναφέρουμε».
Είναι εμφανές ότι δεν γίνεται λόγος για επικίνδυνα υλικά. Κάποιο λάθος επομένως έγινε κατά την προώθηση φορτίου προς τους υπαλλήλους, που δεν αποφασίζουν βέβαια μόνοι τους τι παραλαμβάνουν.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά για το τραυματισμένο χέρι του. Η κατάστασή του επέβαλε τον άμεσο ακρωτηριασμό του, από τον ύψος του καρπού, ώστε στη συνέχεια η ομάδα των ορθοπαιδικών να πράξει τα δέοντα προκειμένου το κολόβωμα (το τμήμα που απέμεινε μετά τον ακρωτηριασμό) να «διαμορφωθεί» κατάλληλα ώστε να είναι δυνατή η πρόσθεση τεχνητού μέλους.
Κατά μια εκδοχή, η έκρηξη προήλθε από μια καραμπίνα που εκπυρσοκρότησε και «έκοψε» το χέρι του άτυχου υπαλλήλου του Δήμου. Ωστόσο, η Αστυνομία αναμένει το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος θα ερευνήσει το χέρι του άτυχου υπαλλήλου για ίχνη εκρηκτικής ύλης, από τα οποία θα προσδιοριστεί η αιτία της έκρηξης. Δεν είναι όμως σίγουρο αν θα εντοπιστούν ευρήματα, αφού έχουν προηγηθεί ιατρικοί χειρισμοί.