Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας: «Θα μας βρουν απέναντί τους»

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
18 Οκτωβρίου 2017 / 06:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κέρκυρας καταδικάζει τη στάση του Υπουργού Παιδείας κατά τη συνάνατησή του με την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού (14/10/2017).

Ολοφάνερα αμήχανος και δυσαρεστημένος, όταν κατάλαβε ότι οι φορείς της εκπαίδευσης  (ΕΛΜΕ,ΣΕΠΕ,ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ) δεν είναι χειροκροτητές και αυλοκόλακες  του υπουργείου, προσπάθησε  ανεπιτυχώς  να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα θέματα αιχμής. Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα του Γυμνασίου  Παξών καθώς και αυτό των τριών ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν. Για τα υπόλοιπα μετακύλησε την ευθύνη στον  Περιφερειακό  Διευθυντή  Εκπαίδευσης.
Η  Ένωση Γονέων , για άλλη μια φορά , εκφράζει την αγανάκτησής της απέναντι στον  Περιφερειακό  Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κ. Γκούση ,ο οποίος μεθοδευμένα είναι φανερό ότι από την προηγούμενη Τρίτη 10/10/2017 με δελτίο τύπου ,συνάπτει ανίερες συμμαχίες  και προωθεί σωματεία σφραγίδα και ανθρώπους που βρίσκονται ως παράγοντες πάντα δίπλα στην εκάστοτε  κυβερνητική εξουσία, καθιστώντας τους προνομιακούς συνομιλητές. Άτομα, που ενώ απαξιούν να συνομιλήσουν με τους γονείς των οποίων τα παιδιά βρίσκονται  « στον αέρα»  λόγω περικοπής των τμημάτων τους, όμως συνομιλούν με τις πολιτικές κεφαλές Περιφερειακό  Διευθυντή Εκπαίδευσης και Υπουργό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός , ότι ενώ η Ένωση Γονέων από κοινού με την ΕΛΜΕ ζητούσαν συνάντηση με τον Υπουργό, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης επιλεκτικά δεν ανέφερε το αίτημα της Ένωσης Γονέων η οποία και συμμετείχε τελικά στη συνάντηση  με τη στήριξη της  ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
Οι αλλεπάλληλες συνεργασίες μας με τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων των σχολείων που πλήττονται από τις καταργήσεις τμημάτων, οι από κοινού με την ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Γονέων παραστάσεις διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  δηλώνει ξεκάθαρα τη  συμπαράταξή μας με τον κόσμο που αγωνιά και αγωνίζεται  για την καθημερινότητα .Επιπλέον η πρόκληση συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, της Ένωσης  από κοινού  με την ΕΛΜΕ, για τα άμεσα προβλήματα της εκπαίδευσης και η τοποθέτηση του προέδρου κ. Γισδάκη ως μοναδικού εκπροσώπου των γονέων , καθώς και η εξασφάλιση ομόφωνης απόφασης  στήριξης  του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη δράση της Ένωσης για τη διασφάλιση του μορφωτικού αγαθού που αξίζει στα παιδιά του νησιού μας.
Ως  Ένωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Κέρκυρας δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης ,υπερασπιζόμενοι τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς τους διεκδικώντας το αυτονόητο μια καλύτερη παιδεία που θα τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον.
Ζητάμε την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων σε  ΕΠΑΛ,ΓΕΛ και Γυμνάσια και άμεση στελέχωση όλων των σχολείων με την πρόσληψη εκπαιδευτικών.