Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

2η φάση στο κύπελλο της ΕΠΣΚ με δυο σπουδαία ντέρμπι

Κύπελλο ΕΠΣΚ
17 Οκτωβρίου 2017 / 14:53
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 2η φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΚ πραγματοποιείται την Τετάρτη 18/10 και η κληρωτίδα έπαιξε άσχημο παιχνίδι

για τις τέσσερις ομάδες που κληρώθηκαν να παίξουν. Και αυτό για δυο λόγους, ο ένας είναι πως οι άλλες 14 που προκρίθηκαν από την 1η φάση πέρασαν στην 3η χωρίς αγώνα, ενώ ο δεύτερος ότι οι τέσσερις αυτές ομάδες είχαν βάλει υψηλούς στόχους και ήθελαν να φτάσουν στον τελικό, όμως μόνο δυο από αυτές θα προχωρήσουν.
Δυο ντέρμπι λοιπόν, ένα στον βορρά και ένα στον νότο. Στους Αυλιώτες θα αναμετρηθούν ο τοπικός Οδυσσέας με τη γειτονική Ολυμπιάδα Καρουσάδων, σε ένα ματς που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, με πολύ τακτική από τους δυο έμπειρους προπονητές των ομάδων, τον Γιάννη Γκαμπέτα και τον Σάββα Σιδερόπουλο. Και μάλοστα, τα έφερε έτσι η κλήρωση που οι δυο ομάδες, τρεις μέρες μετά (21/10) θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες, αυτή τη φορά στους Καρουσάδες για το πρωτάθλημα.
Αλλά και στον νότο, όπως πριν από δυο χρόνια, έχουμε μεγάλο τοπικό ντέρμπι στο Περιβόλι. Ο Κρόνος Αργυράδων θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Πετριτή, σε μια μονομαχία που συνήθως κρίνεται στο γκολ, ή (όπως και τα πιο πολλά ματς των δυο ομάδων τα τελευταία 2 χρόνια) χωρίς νικητή. Μεγάλο ματς, ανάμεσα σε δυο ομάδες που συναντήθηκαν και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά με γηπεδούχο τον Αστέρα στο Πετριτή και έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ. Τότε το αποτέλεσμα ίσως πείραζε λιγότερο τις δυο ομάδες αφού ήταν ματς για το πρωτάθλημα και υπήρχαν άλλα 25 για κάθε ομάδα που στοχεύει σε τίτλο, όμως τώρα η μια από τις δυο, υποχρεωτικά θα αποκλειστεί και ο στόχος του κυπέλλου θα αποτελεί μακρινό όνειρο.
Και για τα δυο παιχνίδια δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη, όχι επειδή το κύπελλο είναι θεσμός εκπλήξεων, αλλά επειδή οι αντίπαλες ομάδες  είναι σχεδόν ισοδύναμες και αναμένεται να κριθούν στις λεπτομέρειες.
 
Το πρόγραμμα της 2ης φάσης
 
Τετάρτη 18/10 - 15:00
Οδυσσέας Αυλιωτών - Ολυμπιάδα
Κρόνος Αργυράδων - Αστέρας Πετριτή
 
Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού, δηλαδή σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, στους αγώνες εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπει ο Κ.Α.Π. (παράταση μισής ώρας και αν και εκεί δεν έχουμε νικητή ακολουθούν, πέναλτι).
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια