Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπορούμε να πάρουμε βαθμούς παντού

Βοσνιάδης
17 Οκτωβρίου 2017 / 14:23
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάθε βαθμός εκτός έδρας είναι σημαντικός για μια ομάδα και ειδικά για τον ΑΟΚΚ που κάθε χρόνο δίνει τη μάχη της παραμονής.

Πόσο μάλλον όταν τον «κλέβεις» από αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους με σένα. Η ισοπαλία στη Ριζούπολη πρέπει να κριθεί θετική, αφού ο γηπεδούχος Απόλλωνας καιγόταν για τη νίκη. Και φυσικά, παίρνει μεγαλύτερη αξία ο βαθμός αυτός, από τη στιγμή που για μισή ώρα η ομάδα αγωνίστηκε με 10 παίκτες.
Ένα γεγονός που ξάφνιασε ήταν η μη χρησιμοποίηση του Τουράμ, θέμα πάνω στο οποίο ρωτήθηκε ο προπονητής του ΑΟΚ , ο οποίος δήλωσε πως «Είναι θέμα τραυματισμού, έχει υποστεί βαρύ διάστρεμμα. Πρέπει να επιστρέψει γρήγορα γιατί είναι σημαντικός για την ομάδα». Μάλιστα έχοντας εκτός και Μπαλάφα, Επστάιν, Σοϊλέδη ξεκαθάρισε ότι «στο ματς είχε αρκετές απουσίες η ομάδα, αλλά  τα παιδιά μπαίνουν μέσα και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, είναι σημαντικό να υπάρχει βάθος στο ρόστερ».
Ο τεχνικός της κερκυραϊκής ομάδας, δε θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την αποβολή του Ντουαλά, αν και η αλήθεια είναι ότι ο διαιτητής του χαρίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 62΄ αναπόεφευκτα του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη, στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά, τον δικαιολόγησε λέγοντας: «Σε εκείνη τη φάση είχαμε κλέψει την μπάλα και φεύγαμε στην αντεπίθεση, ένας παίκτης έπεσε και η φάση γύρισε πίσω. Έχουμε την εντύπωση ότι άδικα έφυγε ο παίκτης μας. Γίνονται λάθη, είναι λογικό αυτό σε ένα ματς». Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το 0-0 της Ριζούπολης, ο Μακεδόνας τεχνικός δείχνει αισιόδοξος λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλή συνέχεια, μπορούμε να πάρουμε πόντους παντού και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας». 
 
Το μυαλό στον Παναιτωλικό
 
Το ματς με τον Απόλλωνα ανήκει πλέον στο παρελθόν και η ομάδα σκέφτεται μόνο το επόμενο, που είναι το Σάββατο με τον Παναιτωλικό εδώ στο ΕΑΚΚ. Δύσκολο ματς απέναντι σε μια καλή ομάδα που παρ΄ ότι έκανε εντυπωσιακό ματς με 25 τελικές έναντι τεσσάρων του Λεβαδειακού, έχασε στην έδρα της και σίγουρα θα θέλει να πάρει κάτι, στην Κέρκυρα. Την κρισιμότητα του στγκεκριμένου παιχνιδιού τη γνωρίζουν και οι ίδιοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ που θέλουν να πάρουν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα και να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο ματς ξεκίνησε, με τον Αλ. Βοσνιάδη να περιμένει τον Τουράμ , αλλά και να έχει σχεδόν ετοιμοπόλεμο τον Σοϊλέδη και τη δυνατότητα να ξεκινήσει τον Επστάιν που πλέον είναι 100% έτοιμος. Βέβαια δε μένει στις απουσίες, αφού και ο ίδιος ξέρει ότι έχει βάθος στο ρόστερ η ομάδα, θέλει αυτή τη φορά επιθετικά να έχει καλύτερα τελειώματα για να μπορεί να σκοράρει και να πάρει τη νίκη.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια