Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεάν ίντερνετ στους κατοίκους των Παξών & όλων των μικρών νησιών

Δωρεάν ίντερνετ
16 Οκτωβρίου 2017 / 14:14

ΓΑΪΟΣ (ΠΑΞΟΙ). Εντάχθηκε και ο Δήμος Παξών στο «Δωρεάν ίντερνετ στους κατοίκους των Παξών & όλων των μικρών νησιών» μετά την δήλωση ενδιαφέροντος και τη διαβίβαση σχετικού αιτήματος

προς το αρμόδιο Υπουργείο, από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Λύχνο, ύστερα από σχετική εισήγηση, του γραφείου ενημέρωσης των πολιτών, Σωφρόνη Μητσιάλη

Στο σχετικό ΦΕΚ για δωρεάν διαδικτυακή σύνδεση (ιντερνετ) δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, για τη δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση για τους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας .

Πιο συγκεκριμένα η δράση αφορά τόσο Παξούς, 1140 εκτιμώμενα νοικοκυριά όσο και Αντίπαξους, 10 νοικοκυριά, για πρώτη φορά στα δεδομένα των νήσων Παξών.

Στο ΦΕΚ (με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 2017) διευκρινίζεται ότι η δημόσια επιχορήγηση αφορά στους μόνιμους κατοίκους, τους δημόσιους υπαλλήλους και όσους υπηρετούν στο στρατό και σε σώματα ασφαλείας, ενώ μέσω της δράσης οι παραπάνω πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα για την απόκτηση κινητής ή δορυφορικής ευζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για άγαμους δικαιούχους αφορούν συνολικό ετήσιο εισόδημα το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 16.000 ευρώ, ενώ για τους έγγαμους το ποσό διαμορφώνεται στα 30.000 ευρώΗ παροχή είναι ανά νοικοκυριό.
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 3.500.000 ευρώ.