Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λευκάδα: Δύο έργα που αγγίζουν τα 3 εκ. ευρώ

έργα ΠΙΝ
16 Οκτωβρίου 2017 / 10:03

ΛΕΥΚΑΔΑ. Πρόκειται για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ασπρογερακάτα - Πευκούλια (Λαγκάδα) Λευκάδας με προϋπολογισμό 2,8 εκ. ευρώ και τη μελέτη για την αποκατάσταση του δημοτικού κινηματογράφου Απόλλωνα με προϋπολογισμό 86.800 ευρώ.

Έργα που αγγίζουν τα 3 εκ. ευρώ συμπεριέλαβε για τη Λευκάδα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ασπρογερακάτα - Πευκούλια (Λαγκάδα) Λευκάδας με προϋπολογισμό 2,8 εκ. ευρώ και τη μελέτη για την αποκατάσταση του δημοτικού κινηματογράφου Απόλλωνα με προϋπολογισμό 86.800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ασπρογερακάτα - Πευκούλια (Λαγκάδα), το έργο προβλέπει τη συντήρηση, την επισκευή και την αποκατάσταση του συγκεκριμένου δημοτικού οδικού δικτύου, το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από σχετική έγκριση του αν. υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτση.

«Η Περιφέρεια Ιονίων νήσων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα υποδομών. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ζωτικής σημασίας για το νησί, δεδομένου ότι είναι ο μόνος δρόμος που συνδέει τη Λευκάδα και τους ορεινούς οικισμούς, με τη δυτική ακτή. Επίσης, λάβαμε υπόψη μας ότι αποτελεί την εναλλακτική επιλογή επικοινωνίας σε περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας του δρόμου Λευκάδα - Τσουκαλάδες - Αγ. Νικήτας. Θέλουμε να θωρακίσουμε τα νησιά μας, το επαναλαμβάνουμε και το κάνουμε πράξη με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, προκειμένου να αποφύγουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον» ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Αναφερόμενος στο δεύτερο έργο που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά τη μελέτη για την αποκατάσταση του Δημοτικού Κινηματογράφου Απόλλωνα Λευκάδας, ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων επεσήμανε ότι «ο ιστορικός κινηματογράφος υπέστη μεγάλες ζημιές στην πυρκαγιά του Αυγούστου 2016. Ήταν νομίζουμε χρέος όλων, να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να αποκατασταθεί και να δοθεί προς χρήση των κατοίκων και επισκεπτών της Λευκάδας. Οι εστίες πολιτισμού, όπως το ιστορικό κτίριο του Απόλλωνα, πρέπει να κρατούνται ζωντανές και να προσφέρουν και στις επόμενες γενιές» επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο κ. Γαλιατσάτος.

euro2day.gr