Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι απαντάει ο Σπ. Γαλιατσάτος στον Α. Δουβίτσα για την ΕΤΙΝ

ΕΤΙΝ
05 Απριλίου 2016 / 19:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέχεια στην αντιπαράθεση πάνω στο πτώμα της ΕΤΙΝ, δίνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπ. Γαλιατσάτος, απαντώντας στο μακροσκελές, προ μηνός άρθρο του άλλοτε δ.σ. της εταιρείας, Α. Δουβίτσα.

Κύριε Δουβίτσα, αγαπητέ μου Αντώνη,
Διάβασα την πρόσφατη αναφορά σας περί την ΕΤΙΝ, όπου παρουσιάζετε μια δική σας, υποκειμενική προφανώς, εκδοχή των γεγονότων. Όμως απορώ γιατί δεν θυμάστε ότι η Γενική Συνέλευση που έγινε μετά βασάνων την 27η-8-2014 στη Λευκάδα, είχε διαγνώσει το απροχώρητο της λειτουργίας της εταιρείας και είχε αποφασίσει να εισηγηθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γινόταν το αμέσως επόμενο διάστημα, την εκκαθάρισή της. Η εν λόγω έκτακτη Γ.Σ. δεν έγινε ποτέ. 
Από το χρόνο της μεταξύ μας γνωριμίας είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι είστε πολυτάλαντο άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχετε υπάρξει Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και σήμερα είστε Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας. 
 Όμως (αν θέλετε) μπορείτε να μου απαντήσετε πώς «κατορθώσατε» τα τέσσερα παρακάτω «θαύματα» (αν τα κάνατε μόνος σας); 
1. Πώς μπορέσατε και πετύχατε σε αρκετά τιμολόγια που αφορούσαν ολόκληρα πακέτα ταξιδίων (ξενοδοχεία, μεταφορές, αεροπορικό εισιτήριο), άλλος να φαίνεται στο τιμολόγιο ότι ταξίδεψε και άλλος να έχει ταξιδέψει; Μάλιστα όπως είχατε τονίσει, στις Γενικές Συνελεύσεις και τα Δ.Σ., ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο και χαρακτηριστικά είχατε δηλώσει ότι το ίδιο άτομο είχε ταξιδέψει «επισήμως», δηλαδή με το όνομά του, 15 φορές επί της θητείας προηγούμενων Διοικήσεων της εταιρείας. Πιεστήκατε από κάτι για να το κάνετε αυτό; Σας ρωτώ διότι δεν σας θεωρώ άνθρωπο που επιδέχεται πίεση.
2. Πώς «καταφέρατε» επίσης ενώ η εταιρεία το 2011 με έργο 79.772,00 € είχε γενικά έξοδα 86.669,02 € και το 2012 με έργο 77.643,00 € είχε έξοδα 128.367,84 €, δηλαδή περίπου με το ίδιο έργο, οι δαπάνες ανέβηκαν κατά 42.668,72 €;;;
3. Πώς «κατορθώσατε» (αυτό κι αν είναι θαύμα θαυμάτων) να φτάσει ο λογαριασμός κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE από το 2011 έως και 2014 σταδιακά στο ποσό των 15.683,29 € και η COSMOTE να μη διακόπτει τη σύνδεση, κάτι που το κάνει ακόμα και σε κάποιον που χρωστάει 20,00 €;;;;
4. Πέραν των όποιων δαπανών (υπαρκτών, ανύπαρκτων και υπερτιμολογημένων κι όχι κατ’ ανάγκη από εσάς), την 31/12/2014 υπήρξε ταμειακό κενό 26.102,59 € . Κατά τη γνώμη σας πού πήγαν αυτά τα χρήματα;
Για να σας διευκολύνω να θυμηθείτε , παραθέτω παρακάτω* μια συνέντευξη δική μου στο Prisma fm 95,1, της 30/7/2014 και στον ίδιο επίσης ραδιοφωνικό σταθμό , δική σας (1/8/2014) απάντηση επ’ αυτών που ισχυρίζομαι.
Υπενθυμίζω ότι στέκομαι μόνο σε αυτά διότι μου είναι απορίας άξια κι όχι σε τόσα άλλα που θα μπορούσα, διότι θα κριθούν όλα σε άλλο επίπεδο, από άλλους αρμοδιότερους εμού.
Με εκτίμηση, Σπύρος Γαλιατσάτος Τέως (μεταβατικός) Πρόεδρος της ΕΤΙΝ Α.Ε
 
Τι είχε γράψει ο Α. Δουβίτσας Η μεθοδευμένη απαξίωση στην Ε.Τ.Ι.Ν (εταιρία τουρισμού ιονίων νήσων) …
 
Επειδή από ότι περίτρανα αποδεικνύεται μερικοί συκοφάντες και διαστρεβλωτές της πραγματικότητας, θεωρούν την σιγή από μέρους μου αδυναμία και βλέποντας ότι χωρίς κανέναν ενδοιασμό, εξακολουθούν να συκοφαντούν τόσο εμένα προσωπικά ,όσο και τον τέως πρόεδρο της ΕΤΙΝ κον Σπύρου, αν και δεν είχα καμία απολύτως διάθεση να ασχοληθώ μαζί τους, με αναγκάζουν να το κάνω όσο και αν δεν το θέλω …!!!
Χρησιμοποιώντας μια κατά παραγγελία δειγματοληπτική (όπως ξεκάθαρα αναφέρετε από τους ίδιους…), έκθεση ορκωτών λογιστών, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί έκθεση ιδεών, διασύρουν μια εταιρία 59 μετόχων, που δημιουργήθηκε με κόπο, χρήμα και όνειρα το 2002, από φορείς και ιδιώτες των Ιονίων, με σκοπό την προβολή του τουριστικού προϊόντος και όχι μόνο. Oλος αυτός ο διασυρμός για να την κλείσουν, με την δικαιολογία της κάθαρσης, για να μην επωμιστούν το πολιτικό τουλάχιστον κόστος, κάτι που πρότεινα να κάνει το 2012 στον κο Σπύρου αλλά δεν τον άφησε το τότε περιφερειακό συμβούλιο να το πράξει.
Με μοναδικό σκοπό μου την ενημέρωση όλων αυτών που σχεδόν καθημερινά ακούν, από συγκεκριμένα άτομα, να μας κατηγορούν, για το κλείσιμο της ΕΤΙΝ, θα ήθελα να σας αναφέρω περιληπτικά την εικόνα του τι παραλάβαμε και τι παραδώσαμε στην θητεία μας και ποια είναι η πραγματική εικόνα της εταιρίας.
Η εταιρία ιδρύθηκε το 2002 από 74 μετόχους που μέσα σε αυτούς ήταν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης Α & Β βαθμού, επιμελητήρια, σύλλογοι και ιδιώτες.
Η εταιρία βάση του καταστατικού της διέπεται από τον Ν2190/20 και τις τροποποιήσεις του, περί ανωνύμων εταιριών.
Δηλαδή η εταιρία είναι μια κανονική ανώνυμη εταιρία και όχι μια εταιρία του δημοσίου, όπως προσπαθούν κάποιοι να την παρουσιάσουν, η οποία διοικείτε από το διοικητικό της συμβούλιο και την γενική συνέλευση των μετόχων.
Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ήταν 249.475€ το οποίο δαπανήθηκε σε δράσεις την περίοδο 2002-2005, δηλαδή η εταιρία όλα τα προηγούμενα χρόνια πέραν του 2005 δεν είχε καθόλου μετοχικό κεφάλαιο…….
Βασικοί μέτοχοι της εταιρίας είναι οι: δήμος κερκυραίων με 15,788%, περιφέρεια ιονίων νήσων με 12,941%, περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης με 10,035%, περιφερειακή ένωση δήμων και κοινοτήτων με 9,036%, δήμος Λευκάδας με 6,706% και δήμος Ζακύνθου με 5,882%, ο καθένας από τους υπολοίπους διαθέτει ποσοστό κάτω του 5%.
Μοναδικός πελάτης της εταιρίας από το 2002 έως και σήμερα η περιφέρεια ιονίων νήσων.
Πρόεδρος της εταιρίας εκλέγονταν ο εκαστοτε γενικός γραμματέας η περιφερειάρχης (σαν μοναδικός πελάτης….) και διευθύνων σύμβουλος μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πάντα Λευκαδίτης (λόγο του ότι η εταιρία έχει έδρα την Λευκάδα). Αύτη είναι σε γενικές γραμμές η καταστατική εικόνα της εταιρίας.
Όσον αφορά την κατά παραγγελία έκθεση ιδεών των ορκωτών λογιστών που επικαλούνται συνέχεια και την έχουν κάνει σημαία συκοφάντησης, θα ήθελα να πω ότι :
Η έκθεση αναφέρεται στην περίοδο 2009-2015 (δηλαδή από 1/1/2008 έως 31/12/2014 ), δηλαδή αναφέρεται σε 4 προέδρους, 4 διευθύνοντας συμβούλους, με τα αντίστοιχα διοικητικά συμβούλια. Ενδεικτικά αναφέρω, πρόεδροι οι: Βόσδου, Αλεξανδρίδου, Γεωργαλίδης, Σπύρου και διευθύνοντες σύμβουλοι οι: Κατωπόδης ,Σκληρός, Καρτάνος, Δουβίτσας .
Οσον αφορα αυτά που αναφερουν οι ορκωτοι λογιστες στην κατά παραγγελία έκθεση ιδεών των 28 σελίδων, με κοστος 12.300€, αλλα και πολλα άλλα τα οποία δεν αναφέρονται, θα ήθελα να επισημάνω ότι τα είχα αναφέρει καθ’εξακολουθηση στα διοικητικά συμβούλια αλλά και τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων από το 2012 και έπειτα.
Η δική μας θητεία άρχισε την 30/6/2011 και όλα αυτά που αναφέρονται καμία σχέση δεν έχουν με εμάς, αφού εμείς την 30/6/2011 παραλάβαμε τα παρακάτω:
Παραλάβαμε έναν υπάλληλο με πρόσληψη από 1/11/2010 (προηγούμενη διοίκηση ), με προκαθορισμένο μισθό 1785,43 € και κόστος για την εταιρία μαζί με τις ασφαλιστικές του εισφορές 31.859,94€ ετησίως , δηλαδή 2654,99 € μηνιαίως.
Παραλάβαμε χρέη προς το ΙΚΑ που αφορούσαν τον υπάλληλο αφού καθ΄ολο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε απολύτως τίποτα πληρωθεί
Παραλάβαμε απόλυτη λογιστική αταξία με κόστος λογιστή 7000€ περίπου ετησίως
Παραλάβαμε χρέη προς τα περισσότερα τουριστικά γραφεία (εισιτήρια).
Παραλάβαμε χρέη προς διαφόρους προμηθευτές όπως (κουριερ κ.α)
Παραλάβαμε ένα κλειστό γραφείο (χωρίς υπάλληλο) στην Λευκάδα με κόστος ενοικίου 6960 € ετησίως.
Δηλαδή χονδρικα παραλάβαμε μια εταιρία όπου το κόστος των πάγιων ετήσιων λειτουργικών εξόδων ήταν περίπου 55.000€. Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου τα πράγματα στην αυτοδιοίκηση είχαν αλλάξει και το σύστημα των αναθέσεων προς την εταιρία όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσε να γίνεται πλέον, αφού η εταιρία υποχρεώθηκε να λαμβάνει μέρος σε ανοικτούς διαγωνισμούς, για να πάρει ένα έργο της τάξεως των 40.000 €.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όσο και αν μειώθηκαν τα λειτουργικά έξοδα η εταιρία να μπλοκάρει, αφού η περιφέρεια δεν μπορούσε να δώσει κανένα έργο και κανένας άλλος φορέας δεν είχε την διάθεση να βοηθήσει προς την σωτηρία της…!! Και δεν μας έφταναν και όλα τα παραπάνω είχαμε να ασχολούμαστε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο με τους ίδιους συκοφάντες, οι οποίοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν θέματα στην εταιρία εκεί που δεν υπήρχαν…
Παραδώσαμε την εταιρία τον Ιανουάριο του 2015 με τα παρακάτω:
Απαλλαγμένη από τον υπάλληλο (χωρίς κόστος υπαλλήλου)
Αλλαγή λογιστή (κόστος 2000 ετησίως)
Μείωση των ενοικίων (4800 ετησίως)
Ρυθμισμένες οφειλές προς ΙΚΑ (περίπου 25000 €)
Ρυθμισμένες οφειλές προς Δ.Ο.Υ. (περίπου 22.000€)
Χρέη προς εταιρία κινητής τηλεφωνία περίπου 15.500€ (εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι ήταν από λανθασμένη χρήση roaming και ιντερνέτ στις εκθέσεις εξωτερικού).
Χωρίς οφειλές προς τρίτους.
Δηλαδή η εταιρία κατά την παράδοση είχε οφειλές ρυθμισμένες προς Δ.Ο.Υ και ΙΚΑ και ένα συνολικό χρέος (μαζί με τα παραπάνω) της τάξεως των 65.000€.
Δηλαδή η εταιρία αυτή μπήκε σε λύση και εκκαθάριση για μια οφειλή της τάξεως των 65.000€ από τα οποία τα 50.000 € περίπου ήταν ρυθμισμένα και ενήμερα.
Όσον αφορά τώρα τις κατηγορίες που αναφέρονται περί οικονομικών εισαγγελέων και διαφθοράς και διάφορα άλλα, θα ήθελα να σας πω ότι εμείς αναλάβαμε την εταιρία την 30/6/2011 και πριν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ουδεμία σχέση είχαμε με την εταιρία, τόσο εγώ όσο και ο κύριος Σπύρου. Σε αντίθεση με εμάς, εσείς κε Γαλιατσατο Σπύρο (νυν αντιπεριφερειαρχη τουρισμού και πρόεδρε της ΕΤΙΝ), που αν σας ακούσει κανείς νομίζει ότι μόλις πατήσατε το πόδι σας στην εταιρία και βρήκατε το Άντρο της διαφθοράς, θα πρέπει να ενημερώσετε αυτούς που ίσως δεν ξέρουν, ότι ήσασταν από το 4/5/2003 (ΦΕΚ 4653/9-6-3) έως και 30/6/2011 μόνιμος εντεταλμένος σύμβουλος υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, από 30/6/11 έως 9/1/15 μέλος του δ.σ. της εταιρίας και από 9/1/15 έως και σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Όσον αφορά εσάς κε Γαλιατσατο Θεόδωρε (νυν περιφερειάρχη) ήσασταν το επίμαχο διάστημα και συγκεκριμένα από 23/06/ 2008 έως και 30/6/2011 (ΦΕΚ. 13740 / 16-12-08) μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας. Για την συγκεκριμένη θητεία θέλω να σας θυμίσω τα παρακάτω, γιατί συμπεραίνω σύμφωνα με τις ανακοινώσεις σας, ότι μάλλον τα αγνοείτε η δεν θέλετε να τα θυμάστε:
Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και της γενικής συνέλευσης ….το 2008 καταργήσατε τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών με την δικαιολογία του κόστους.
Με απόφαση του 2008 δεν ξαναβάλατε ούτε ελεγκτές στην εταιρία, ως τουλάχιστον οφείλατε προκειμένου να ελέγξουν τις οικονομικές καταστάσεις.
Από το 2008 έως και το 30/6/11 όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια, όσοι ταξίδευαν στο εξωτερικό (άτομα εκτός εταιρίας ), ταξίδευαν με εισιτήρια που εκδίδονταν στο όνομα τους, (αφού το θεωρούσατε πολιτική απόφαση του εκάστοτε προέδρου), η ταξίδευαν με τιμολόγιο που εκδίδονταν σε όνομα ατόμου άμεσα εμπλεκόμενου με την εταιρία….., αλλά σε παρένθεση αναφέρονταν άτομα 2, 3 η και 4.
Ενώ είχατε τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών των προηγούμενων χρόνων όπου αναφέρονταν ξεκάθαρα η κατάσταση της εταιρίας ( κόστη, ταξίδια, εξωτερικοί συνεργάτες με τιμολόγια χωρίς φπα, λογιστική αταξία, ημερήσιες αποζημιώσεις, έλλειψη μετοχικού κεφαλαίου, αγορές χωρίς συμβάσεις …κα) δεν κάνατε απολύτως τίποτα ούτε ποτέ τα αναφέρατε σε κανέναν.
Διατηρούσατε μια εταιρία κατά παράβαση του 2190/20 περί ανωνύμων εταιριών η οποία θα έπρεπε να έχει κλείσει από το 2005 αφού είχε σπαταλήσει όλο το μετοχικό της κεφάλαιο και όπως πολύ καλά γνωρίζεται για να υφίσταται θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια από την ίδρυση τις εταιρίας έως και την 30/6/2011 βασικοί προμηθευτές της εταιρίας με ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ ήταν μόνιμα μέλη των διοικητικών της συμβουλίων….. 
Ενώ γνωρίζατε για την λογιστική αταξία αφού αναφέρονταν σε όλες σχεδόν τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών εσείς διατηρούσατε συνεργασία με το συγκεκριμένο λογιστικό γραφείο με κόστος 7000 € ετησίως.
Την 1/11/2010 προσλάβατε τον μέχρι τότε εξωτερικό συνεργάτη της εταιρίας ως υπάλληλο γραφείου (υποτίθεται για τα γραφεία της Λευκάδας, αφού η εταιρία δεν είχε άλλο υποκατάστημα), με μισθό 1785,43 € μηνιαίως, με απόφαση διοικητικού συμβούλιου, παρακάμπτοντας την διαδικασία του ΑΣΕΠ ως οφείλατε. Ακόμη για την συγκεκριμένη ενέργεια θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε υπογράψει σύμβαση έργου την 01/7/2010 με την εταιρία με διάρκεια έως την 30/6/2011, δηλαδή προσλάβατε έναν υπάλληλο ο οποίος παράλληλα είχε ενεργή σύμβαση με την εταιρία η οποία ποτέ δεν καταγγέλθηκε…. αλλά δεν είναι μόνο αυτό, όπως διαπίστωσα την 8 Δεκέμβριου του 2015, λίγες μέρες μετά την πρόσληψη του και συγκεκριμένα την 22/12/2010 με απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφασίσατε (άκουσον- άκουσον) να χαρακτηρίσετε τον μοναδικό υπάλληλο πλεονάζων και να μεταφερθεί σε προσωποπαγή θέση όπου δημιουργήθηκε στον δήμο Κέρκυρας (απόφαση δημοτικού συμβουλίου 9-150/18-4-11 & ΦΕΚ 917/20-5-11). Δηλαδή ο συγκεκριμένος υπάλληλος για το διάστημα 1/7/10 έως 30/6/11 είχε ταυτόχρονα τις παρακάτω συμβάσεις: ήταν στην ΕΤΙΝ με σύμβαση έργου 24.750 €, με σύμβαση εργασίας πάλι στην ΕΤΙΝ με 1785,43 € μηνιαίως και σε προσωποπαγή θέση εργασίας, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.), κατηγορίας Τ.Ε στον δήμο Κέρκυρας με μισθό 1875,00€ .
Αυτά και αλλά πάρα πολλά διαπίστωσα στον έλεγχο που έκανα, κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου το 2011 στην εταιρία και για τα οποία ενημέρωσα πολλάκις τόσο τον πρόεδρο της εταιρία κον ΣΠΥΡΟΥ όσο και το διοικητικό συμβούλιο αλλά και την γενική συνέλευση των μετόχων αφού ήμουν και ο ίδιος μέτοχος.
θα ήθελα να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να εκθέσω τα στοιχεία αυτά πέραν των οργάνων της εταιρίας αλλά με αναγκάζεται να το κάνω βλέποντας να στοχοποιητε συνέχεια τόσο το πρόσωπο μου όσο και τον τέως πρόεδρο κον Σπύρου. Όσον αφορά τα στοιχεία που αναφέρομαι αλλά και πολλά (τα οποία εδόθησαν στους ορκωτούς σας λογιστές αλλά αγνοήθηκαν…), είναι στην διάθεση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον, αν και από την πλευρά μου έχουν πάρει τον δρόμο τους…,για να αποδεδειχθεί επιτέλους ποιος είναι ο κλεφτής και ποιος ο νοικοκύρης …………….
Ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος και Μέτοχος της ΕΤΙΝ ΑΕ. Αντώνιος Ι. Δουβίτσας