Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βρετανικό «κανόνι» σε ξενοδοχειακές μονάδες της Ηπείρου.. Πλήγμα για τον τουρισμό

Βρετανικό «κανόνι»
12 Οκτωβρίου 2017 / 13:41

ΗΠΕΙΡΟΣ. «Κανόνι» το οποίο μπορεί να ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ έριξε σε επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου στην Ήπειρο, έριξε η Monarch, η βρετανική αεροπορική και τουριστική εταιρία η οποία κατέρρευσε.

Η εταιρία συνεργάζονταν με ξενοδοχεία στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας κάνοντας προκρατήσεις δωματίων για λογαριασμό πελατών της.

Με την κατάρρευση επαγγελματίες του κλάδου βρέθηκαν σε ιδιαίτερη δυσμενή θέση. Αφενός μεν δεν έχουν εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που τους όφειλε ο βρετανικός κολοσσός, αφετέρου δε έχουν τιμολογήσει και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αποδώσει ΦΠΑ και φόρους.

Τυχεροί μέσα στην ατυχία, είναι λίγοι που είχαν εισπράξει προκαταβολές για τις κρατήσεις δωματίων που είχαν γίνει κατά το προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι η βρετανική εταιρία με συνεχείς πτήσεις, μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου, οπότε διέκοψε την δραστηριότητά της, μετέφερε τουρίστες στο αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο αποτελούσε βασικό της προορισμό στην Ελλάδα.

Η Monarch ακύρωσε συνολικά 300.000 μελλοντικές κρατήσεις και ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες και τους εργαζομένους καθώς έγινε ο μεγαλύτερος αερομεταφοράς της Βρετανίας που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Οι εταιρίες της που τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης περιλαμβάνουν τις Monarch Airlines, Monarch Holidays Ltd, First Aviation Ltd, Avro Ltd και Somewhere2stay Ltd.

Ο σκληρός ανταγωνισμός πιέζει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες και έχει οδηγήσει σε συγκέντρωση του κλάδου, με τις Air Berlin και Alitalia να καταθέτουν αίτηση χρεοκοπίας και να αναζητούν νέους επενδυτές για τμήματα των δραστηριοτήτων τους.

epiruspost.gr