Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τσίπρας: Η απλή αναλογική δείγμα συναινέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοπική Αυτοδιοίκηση
12 Οκτωβρίου 2017 / 11:21

ΑΘΗΝΑ. Πεδίο συναινέσεων και συνεννοήσεων χαρακτήρισε την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λάρισα.

«Πρέπει να αναζητήσουμε καινούργιες και ουσιαστικές λύσεις, είπε ο πρωθυπουργός γιατί στο παρελθόν παλιές λύσεις δημιούργησαν καινούργια προβλήματα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.  Τόνισε, επίσης, ότι αυτή η διαδικασία θα πετύχει αν δεν εξαντληθεί σε κάθε περιφέρεια κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αλλά να έχει και μια θεσμική συνέχεια.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που δίχως προσπάθεια σύνθεσης και δημιουργίας συναινέσεων τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια υπήρχαν κάποιοι που είχαν έντονη προκατάληψη και προέτρεψαν περιφερειάρχες να μη συμμετέχουν. Τους ξεπέρασε η ίδια η ζωή» είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, και συμπλήρωσε:

«Αυτός ο διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ίσως είναι το επόμενο σημαντικό βήμα μετά τον διάλογο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να μπει στον κύκλο των συναινέσεων και των συνεννοήσεων που είναι η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

aftodioikisi.gr