Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας - Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα

Σκάκι
12 Οκτωβρίου 2017 / 10:58

Η μαζικότερη σχολική εκδήλωση του νησιού, που αποτελεί και μοναδικό προνόμιο της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου το 8ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας. 
 
Το πρωτάθλημα στο 9ο Δημοτικό
 
Οι αγώνες ξεκίνησαν φέτος από το 9ο Δημοτικό σχολείο, ένα σχολείο που έχει παράδοση στις πετυχημένες σκακιστικές διοργανώσεις. Ήταν μάλιστα το πρώτο σχολείο που είχε φιλοξενήσει ένα σιμουλτανέ σκακιού πριν από 9 χρόνια. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 5 γύρους με το Ελβετικό σύστημα κληρώσεων. Συμμετείχαν 70 παιδιά από όλες τις τάξεις, από την Α΄μέχρι την ΣΤ’ Δημοτικού. Μετά το τέλος και του 5ου γύρου δυο παιδιά ισοβάθμησαν στην κορυφή με 5 νίκες σε 5 αγώνες. Έτσι έγινε αγώνας μπαράζ στην αυλή του σχολείου που τον παρακολούθησαν με αγωνία όλα τα παιδιά, αλλά και οι εκπαιδευτικοί. Μετά τη λήξη του τελικού ακολούθησαν οι απονομές σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.  Τα τελικά αποτελέσματα ήταν: 
Πρωταθλητής: Μουρίκης Φάνης (Ε) 2ος  Μπουργουντζής Στάθης (Ε) 3η Δροσοπούλου Λυδία (Δ)
Πρωταθλήτρια Κοριτσιών: Δροσοπούλου Λυδία (Δ)
Πρωταθλητές Τάξεων και Προκρίσεις : Μέλλος Μιχάλης (ΣΤ) - Μουρίκης Φάνης (Ε) - Δροσοπούλου Λυδία (Δ)  - Στέλλας Τώνης (Γ) - Κουρκούλου Αλεξάνδρα-Μαρία (Β) - Ασπιώτης Ανδρέας (Α)
‘Όλοι οι παραπάνω προκρίνονται για τον Μεγάλο Τελικό που θα γίνει τον Μάιο του 2018, όπου θα αντιμετωπίσουν τους καλύτερους της τάξης τους από όλο το νησί.
 
Το πρωτάθλημα στο 12ο Δημοτικό
 
Το Πρωτάθλημα στο 12ο Δημοτικό Σχολείο λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής έγινε σε δύο ημέρες. Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου έγιναν οι αγώνες για το Νηπιαγωγείο, την Α’, την Β’ και την Γ’ Δημοτικού. Πήραν μέρος 60 παιδιά και οι πρώτοι προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν και στο Πρωτάθλημα των μεγαλύτερων τάξεων. Αυτό έγινε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών της Δ’- Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Το 12ο έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες στο σκάκι με κορυφαία την ανάδειξη της Κατερίνας-Αργυρώς Γκουτζούκη ως Πρωταθλήτριας Ελλάδας τα τρία τελευταία χρόνια. Αυτό που σημάδεψε τη φετινή χρονιά ήταν η μεγάλη επιτυχία των κοριτσιών, που κατέκτησαν και τις τρείς πρώτες θέσεις και πήραν όλα τα μετάλλια. Και εδώ χρειάστηκε τελικός που έγινε ανάμεσα στα δυο πρώτα κορίτσια, την Κατερίνα Αργυρώ Γκουτζούκη και την Μάρα Βαρβιτσιώτη. Να επισημάνουμε και την εξαιρετική απόδοση που είχαν τα μικρότερα παιδιά που αγωνίστηκαν την δεύτερη ημέρα με τα μεγαλύτερα, ο Χρήστος Παπανικολάου της Α΄ και οι Τάσος Παντελής και Νικόλας Πόποβιτς της Γ’ που πλασαρίστηκαν στις πρώτες θέσεις μεταξύ των 140 που τελικά έλαβαν μέρος. Τα αποτελέσματα ήταν:
Πρωταθλήτρια: Κατερίνα Γκουτζούκη (Δ) 2η  Μάρα Βερβιτσιώτη (ΣΤ) 3η Φωτεινή Ασωνίτη (Ε)
Πρωταθλήτρια Κοριτσιών: Μάρα Βερβιτσιώτη (ΣΤ)
Πρωταθλητές τάξεων και Προκρίσεις : Μάρα Βερβιτσιώτη (ΣΤ) - Φωτεινή Ασωνίτη (Ε) - Κατερίνα Γκουτζούκη (Δ)  - Τάσος παντελής (Γ) - Μπότσιου Λυδία (Β) - Χρήστος Παπανικολάου (Α) - Αλέξανδρος Αργαλιάς (Ν)
 
Για το Σχολικό Πρωτάθλημα Θα γίνουν ενδοσχολικά πρωταθλήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού με τη συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων. Η διαδρομή του  θα ολοκληρωθεί το Μάιο με τον Μέγα Τελικό και την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς με τους αγώνες για την ανάδειξη του Πρωταθλητή και της Πρωταθλήτριας Κέρκυρας 2017-2018 αλλά και την ανάδειξη των πρωταθλητριών ομάδων των σχολείων του νησιού.  
Σημαντικότατη είναι η συμβολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Κέρκυρας που έχουν αναλάβει τη χορηγία των Κυπέλλων, των Μεταλλίων και των αναμνηστικών διπλωμάτων που δίνονται σε όλα τα παιδιά που παίρνουν μέρος.
 
Τα προσεχή πρωταθλήματα
 
Το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται με τα ακόλουθα πρωταθλήματα:
11ο Δημοτικό Α΄ - Β΄ - Γ΄ - Πέμπτη 12 Οκτωβρίου
11ο Δημοτικό Δ΄ - Ε΄ - ΣΤ΄ - Παρασκευή 13 Οκτωβρίου
Δημοτικό Μαντουκίου Α΄ - Β΄ - Γ΄ - Τρίτη 17 Οκτωβρίου
Δημοτικό Μαντουκίου Δ΄- Ε΄ - ΣΤ΄ - Τετάρτη 18 Οκτωβρίου
5ο Δημοτικό - Παρασκευή 20 Οκτωβρίου