Ποινική δίωξη εκπαιδευτικού - συμπαράσταση ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ

Φωτό αρχείου

Ο εκπαιδευτικός Γιάννης Τσιριμιάγκος που συμμετείχε σε διαμαρτυρία για την παραχώρηση του Ερημίτη διώκεται ποινικά ύστερα από μήνυση αστυνομικού εναντίον του.

12
Οκτωβρίου / 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μάλιστα το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Γκούσης καταθέτοντας σχέδιο ψηφίσματος διαμαρτυρίας.
Ο Γιάννης Τσιριμιάγκος, ο οποίος συμμετείχε στη διαδήλωση κατά της παραχώρησης του Ερημίτη διώκεται ποινικά ύστερα από μήνυση αστυνομικού εναντίον του. Με ψήφισμά τους η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο συνάδελφό τους και απαιτούν την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του.

Το ψήφισμα:

«Συμπαραστεκόμαστε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στο συνάδελφό μας  εκπαιδευτικό και μέλος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Γιάννη Τσιριμιάγκο. Ζητάμε την απαλλαγή του από την άδικη ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, μετά από μήνυση αστυνομικού  σχετικά με τα  γεγονότα  της 3-12-2014. Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης  στο Επιμελητήριο Κέρκυρας  από την εταιρεία  NCH CAPITAL,  στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ A.E. παραχώρησε την  περιοχή "Ερημίτης"  στην Κασσιόπη Κέρκυρας. 

 Ο Γιάννης Τσιριμιάγκος  είναι πασίγνωστος στην τοπική  κοινωνία για το ήθος και την ακεραιότητά του, σεμνός αγωνιστής, δραστήριο μέλος του συλλόγου για την αποτροπή του ξεπουλήματος του Ερημίτη, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κέρκυρας. Μαζί με όλους τους αγωνιστές του κινήματος για τη διαφύλαξη του δημόσιου πλούτου του νησιού, έχει δώσει την ψυχή του στην προσπάθεια να μην παραδοθεί ο πλούτος της χώρας και του λαού στα χέρια των αρπακτικών της εγχώριας και διεθνούς ολιγαρχίας .

Υπήρξε και ο ίδιος θύμα της βάρβαρης και απρόκλητης αστυνομικής καταστολής, που ασκήθηκε εναντίον της μαζικής, ειρηνικής και δημοκρατικής διαμαρτυρίας της τοπικής κοινωνίας στις 3-12-14 ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη.  Αντί να τιμωρηθούν αυτοί που διέταξαν και άσκησαν την απρόκλητη βία, ο Γιάννης Τσιριμιάγκος σύρεται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες. Πίσω από την άδικη αυτή ποινική δίωξη, προβάλλουν ανάγλυφες οι πολιτικές ευθύνες όλων όσων επιτρέπουν να ταλαιπωρούνται πολίτες που ασκούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα».

Το ψήφισμα συνυπογράφει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας