Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Ξετυλίγω το κουβάρι της ιστορίας του τόπου μου

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
11 Οκτωβρίου 2017 / 14:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία ξεκίνησε χθες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ξετυλίγω το κουβάρι της ιστορίας του τόπου μου μέσα από έναν πίνακα»,

το οποίο διοργανώνεται από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Σωτηρία Γεωργοτά, σε συνεργασία με την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, όπου και φιλοξενείται.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού και περιλαμβάνει τη διδασκαλία της ιστορίας της Κέρκυρας με έναν διαδραστικό τρόπο μάθησης, μέσα από τις νέες τεχνολογίες και το εκπαιδευτικό παιχνίδι, το οποίο προάγει τόσο την ενεργό συμμετοχή των παιδιών όσο και τη μεταξύ τους συνεργασία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πενταώροφο κτίριο της Πινακοθήκης και να πάρουν μια γεύση από τις εικαστικές τέχνες που φιλοξενούνται στο χώρο. Με αφορμή έναν πίνακα, ταξίδεψαν στο χρόνο και ανακάλυψαν βήμα προς βήμα την ιστορική εξέλιξη της πόλης της Κέρκυρας, έως τη σημερινή της μορφή, μέσα από συζήτηση και βιωματική δράση. Ακολούθησαν εκπαιδευτικά παιχνίδια βασισμένα σε έργα χαρακτικής και ζωγραφικής από τη συλλογή της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, ενώ στο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν ελεύθερα βάσει των ερεθισμάτων που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της δράσης.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Μετά την ολοκλήρωσή του, θα παρουσιαστούν στο κοινό συνολικά τα αποτελέσματα της δράσης, ενώ κάποιες από τις ζωγραφιές των παιδιών θα βραβευθούν.

Υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος είναι οι: Σωτηρία Γεωργοτά, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Θωμάς Θεοχάρης, δάσκαλος ΠΕ70 και Σοφία Σουλιώτη, νηπιαγωγός ΠΕ60.