Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποσύρθηκε πάλι το θέμα του «Κανονισμού» από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικό Συμβούλιο
11 Οκτωβρίου 2017 / 06:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέχρι τα μεσάνυχτα συζητιόταν το θέμα του πολυτραγουδισμένου Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας Παλιάς Πόλης, με μια πρωτοφανή προσέλευση κατοίκων της παλιάς πόλης & επαγγελματιών.

Είχε ήδη προηγηθεί μια πρώτη απόσυρση του θέματος σε προηγούμενη συνεδρίαση, αφού είχε ζητηθεί να γίνει καλύτερη ενημέρωση των δημοτών και των δημοτικών συμβούλων. Ωστόσο, όπως φάνηκε και από την συνάντηση των συλλόγων Παλιάς Πόλης με τον αντιδήμαρχο Εμπορίου Άρη Μπαλή, δεν βρέθηκε σημείο συμφωνίας. Ο δε εμπορικός κόσμος εξακολουθεί να τάσσεται κατά του "Κανονισμού" θεωρώντας τον καταστροφικό για τις επιχειρήσεις της παλιάς πόλης.




Στη συνεδρίαση της Τρίτης τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των κατοίκων (Αλέκος Μυρίλλας, Σπύρος Κασίμης) και των επαγγελματιών (Αλέκος Λιτσαρδόπουλος, Κώστας Μουζακίτης, Γιώργος Τσερεμής). Εκτός αυτών, ο αντιδήμαρχος Εμπορίου, δέχθηκε και πολλές και επίμονες ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Έγινε μια έντονη συζήτηση και κάποιες φορές "ανάψαν και τα αίματα", ώσπου στο τέλος, κοντά στα μεσάνυχτα, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος επενέβη για να εκτονώσει την ένταση: "Συμφωνούμε όλοι ότι θα πρέπει να υπάρχει Κανονισμός Λειτουργίας;" για να πάρει ομόφωνα θετική απάντηση απ΄όλους τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε η απόσυρση του θέματος και η δέσμευση του Κώστα Νικολούζου ότι θα ξαναγίνει διαβούλευση και μάλιστα τέθηκε ο ίδιος υπεύθυνος για το διάλογο.