Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στα εγκαίνια του Μουσείου Καποδίστρια

Μουσείο Καποδίστρια
10 Οκτωβρίου 2017 / 17:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα θα βρεθεί το Σάββατο σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Ετσι, εκτός απροόπτου, ο Υπουργός Παιδείας θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του Μουσείου Καποδίστρια, μαζί βέβαια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

 Ο κ. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη των κειμηλίων του Ι. Καποδίστρια, θα βρεθεί στα εγκαίνια του ανακαινισμένου και ανανεωμένου χώρου του Μουσείου.
Την ίδια μέρα θα γίνει τρισάγιο στον τάφο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, ενώ αργότερα θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Μεταξά, Καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Υπενθυμίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως έχει ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Το πρόγραμμα είναι το εξής:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις 11.00 το πρωί στο τρισάγιο και κατόπιν στο προσκύνημα στον τάφο του Ι. Καποδίστρια, στην Ιερά Μονή της Πλατυτέρας. Κατόπιν θα εγκαινιάσει το Μουσείο Καποδίστρια, ενώ το απόγευμα θα δώσει το παρών στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου θα μιλήσει ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιος-Ιωάννης Μεταξάς, με θέμα: «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η άλλη Ευρώπη». Θα ακολουθήσει εκδήλωση «από το θεατρικό αναλόγιο της Ναταλίας Καποδίστρια» με τίτλο «συνομιλία του Κυβερνήτου με τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη». Η απογευματινή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, ενώ μετά το πέρας αυτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από το νησί των Φαιάκων. 

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων :   Ώρα 11.00: Τρισάγιο και προσκύνημα στον τάφο του Ι. Καποδίστρια, στην Πλατυτέρα.   Ώρα 12.00: Εγκαίνια Μουσείου Καποδίστρια, Κουκουρίτσα (με την οργάνωση και επιμέλεια του Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια).   Ώρα 17.30: Εκδήλωση στην Ιόνιο Ακαδημία - Ομιλία του Καθηγητή Αναστάσιου – Ιωάννη Μεταξά (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η “άλλη” Ευρώπη”. -Θεατρικό αναλόγιο από τη Ναταλία Καποδίστρια “Συνομιλία του Κυβερνήτου με τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη”. -Συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά Φιλαρμονική).