Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης - Αλεύχιμον: Ραντεβού την Τρίτη στην Περιφέρεια

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
07 Οκτωβρίου 2017 / 20:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποφασισμένοι να μην συναινέσουν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης ούτε ως ΧΥΤΥ, παραμένουν οι κάτοικοι της περιοχής που συμμετείχαν στην Λαϊκή Συνέλευση

η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλεύχιμον. Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή πολλών κατοίκων που τελικά αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ημέρα παρουσίασης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων των συμπερασμάτων της υδρογεωλογικής μελέτης που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΠΙΝ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκατάσταση του ΧΥΤΑ Νότου πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις αδειοδότησης ως ΧΥΤΥ και να υποδεχθεί τα δεματοποιημένα υπολλείμματα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Η πρόσκληση του Περιφερειάρχη απευθύνεται προς όλους τους τοπικούς θεσμικούς φορείς δηλαδή το Δήμαρχο Κέρκυρας, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Αστικού Πρασίνου, τον Αντιδήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Δημοτικούς Συμβούλους Νότιας Κέρκυρας, Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων, Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων, την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κέρκυρας, τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΕ Κέρκυρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Επιτροπή Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Το γεγονός ότι παραλείπεται από την πρόσκληση ο Σύλλογος Αλεύχιμον, ο οποίος δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων με τον Περιφερειάρχη, παραμένει «αγκάθι» στην απόπειρα κοινωνικού διαλόγου για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Κέρκυρα.