Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν επηρεάζεται η Κέρκυρα από την διακοπή των πτήσεων της Monarch Airlines

Monarch airlines
02 Οκτωβρίου 2017 / 09:28

ΑΘΗΝΑ. Δεν αναμένονται προβλήματα για τους πελάτες της Monarch Airlines, που παραθερίζουν στην Ελλάδα, λόγω της διακοπής των πτήσεων της εταιρείας, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Fraport, η βρετανική κυβέρνηση φρόντισε ώστε να αντικατασταθούν τα αεροπλάνα ώστε να γίνουν οι πτήσεις ει δυνατόν χωρίς να παρατηρηθεί ακόμα και μικρή καθυστέρηση! Σε κάθε περίπτωση η διακοπή των πτήσεων της Monarch δεν επηρεάζει το αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας και την Κέρκυρα αφού η εταιρεία δεν πετούσε εδώ. Οι επιβάτες της εξυπηρετούνται κυρίως από τα αεροδρόμια του Ακτίου (σ.σ. πιθανότατα επισκέπτες της Λευκάδας) και της Ρόδου
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) η βρετανική αεροπορική εταιρία Monarch Airlines διέκοψε την λειτουργία της. Ως άμεση συνέπεια της εξέλιξης αυτή, 110.000 πελάτες της βρίσκονται σε προορισμούς εκτός της Βρετανίας, ενώ περίπου 300.000 μελλοντικές κρατήσεις θέσεων ακυρώθηκαν. Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την CAA να προχωρήσει στη ναύλωση περισσότερων από 30 αεροσκαφών προκειμένου να επιστρέψουν στην Βρετανία, οι επιβάτες της Monarch, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. “Πρόκειται για την μεγαλύτερη βρετανική αεροπορική εταιρία που διακόπτει την λειτουργία της,” δήλωσε η CAA.