Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα αιτήματα των ναυτεργατών- Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις

ΠΝΟ
30 Σεπτεμβρίου 2017 / 13:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας: «Τα αιτήματά μας τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο είναι δίκαια και προς όφελος της κοινωνίας».

Μισθός, συλλογικές συμβάσεις και μικρή αύξηση του χρόνου της μηνιαίας άδειας είναι τα βασικά αιτήματα των ναυτεργατών προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες των πορθμείων. 
 
 Όσον αφορά στην Κέρκυρα, το τοπικό Σωματείο των Ναυτεργατών, ζητά την τοποθέτηση ενός ακόμη μηχανοδηγού στις γραμμές, καθώς και τη λειτουργία των πλοίων κλειστού τύπου κατά τη χειμερινή περίοδο. Βάσει των έως τώρα δεδομένων, τα κλειστά πλοία δεν θα εκτελούν δρομολόγια.
Γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα το Σωματείο Ναυτεργατών στην Κέρκυρα, καθώς εκτός από τις επιπτώσεις στους ναυτεργάτες και τον κίνδυνο της ανεργίας, όπως δήλωσε στην Ενημέρωση ο πρόεδρός του, Χρήστος Βιτουλαδίτης, επιβαρύνονται και οι κάτοικοι του νησιού.
 
Ο κ. Βιτουλαδίτης τόνισε ότι το επιβατικό κοινό ταλαιπωρείται και διαμαρτύρεται, καθώς η συγκοινωνία με τα κλειστού τύπου πλοία είναι ταχύτερη, ενώ αν υπάρχουν πολλά μποφόρ, είναι τα μόνα που εκτελούν δρομολόγια, συνδέοντας την Κέρκυρα με την ενδοχώρα. Υπογράμμισε επίσης ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η εκτέλεση δρομολογίων και από τα κλειστού τύπου πλοία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, των αναγκών και γενικά για την οικονομία του νησιού. Για όλους τους λόγους αυτούς, όπως πρόσθεσε, έχει ζητηθεί συνάντηση με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες των πορθμείων και αν δεν υπάρξει κοινό έδαφος στο πλαίσιο της συζήτησης που θα έχουν, τότε θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Ο κ. Βιτουλαδίτης υπολογίζει ότι το ζήτημα θα έχει ξεκαθαρίσει προς τη μία ή την άλλη πλευρά περίπου στις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα είναι σε θέση να αποφασίσουν το πώς θα κινηθούν και για πόσο χρονικό διάστημα.
 
Τέλος, ο κ. Βιτουλαδίτης πρόσθεσε ότι αναμένεται συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και των πλοιοκτητών, στην οποία θα παρευρεθεί και ο ίδιος ως εκπρόσωπος των ναυτεργατών της Κέρκυρας.