Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρούσα & η Κέρκυρα στην κινητοποίηση στα γραφεία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ

κινητοποίηση
27 Σεπτεμβρίου 2017 / 12:36

ΑΘΗΝΑ. Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από το κλαδικό σωματείο της Κέρκυρας και επιχειρησιακά σωματεία της Αθήνας και της Ρόδου

πραγματοποίησε χτες κινητοποίηση στα γραφεία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας «αναδείξαμε τα μεγάλα και οξυμένα αυτήν την εποχή προβλήματα των εποχικών εργαζομένων και ανέργων του κλάδου, απαιτώντας να δοθούν άμεσα λύσεις στα ζητήματα που αποτελούν αρμοδιότητα του φορέα.
Για τα αιτήματα του κλάδου που αφορούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους όπως:
·         η χωρίς καθυστέρηση χορήγηση του επιδόματος ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας  και η αύξηση του στα 600 ευρώ,
·         το να αναγνωρίζεται το διάστημα της ανεργίας ως συντάξιμος χρόνος
·         η πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς ορούς και προϋποθέσεις, όσο διαρκεί η ανεργία
η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη.

Δεν πήραν απαντήσεις

Αντίθετα, υπεραμύνθηκε της πρακτικής των ξενοδόχων να απολύουν τους εργαζόμενους μήνες πριν το κλείσιμο των ξενοδοχείων καιυπεράσπισε τη διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που κρατούν τους εργαζόμενους μακριά από την επιδότηση της ανεργίας.
Η χαρακτηριστική περίπτωση των εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra, όπου οι 80 απλήρωτοι ελαστικά απασχολούμενοι δεν επιδοτήθηκαν ως άνεργοι ποτέ εδώ και 16 μήνες, δείχνει τη συνέργεια της πλειοψηφίας του ΟΑΕΔ στην αντεργατική πολιτική που τσακίζει τις εργατικές οικογένειες.
Προσπάθησε δε να μας πείσει ότι η βελτίωση των πληροφοριακών συστημάτων στο μέλλον θα προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση στον άνεργο.
Στις καταγγελίες μας ότι ο οργανισμός έχει καταντήσει μηχανισμός επιδότησης των εργοδοτών με τζάμπα εργατικά χέρια, η ένοχη σιωπή της καταδεικνύει την πλήρη συμφωνία της για το ρόλο του ΟΑΕΔ, όπως διαχρονικά έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις.
Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του κλάδου δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από πλειοψηφίες σε οργανισμούς όπως ο ΟΑΕΔ που τοποθετούνται από τις κυβερνήσεις για να υλοποιήσουν την αντεργατική πολιτική και να στηρίξουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η απάντηση παραμένει στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των ανέργων για την ανατροπή της.
Τα ταξικά σωματεία του κλάδου θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, κλιμακώνοντας του αγώνες που αποτελούν μονόδρομο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».