Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Σερβίας

ΠΙΝ
27 Σεπτεμβρίου 2017 / 06:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Dusan Spasojevic, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο και τον επίτιμο πρόξενο στην Κέρκυρα Σπύρο Μάστορα.

Τη συζήτηση απασχόλησε η ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με κοινή αποδοχή της αναγκαιότητας περαιτέρω συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, της προβολής των τοπικών προϊόντων, του εμπορίου και του πολιτισμού.
 
Ο Σέρβος Πρέσβης εξέφρασε την πρόθεση να γίνουν από κοινού δράσεις και σε συνεργασία με το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο που συστάθηκε μόλις τον περασμένο Αύγουστο, να έρθουν σε επαφή έμποροι και επαγγελματίες από την Σερβία και τα Ιόνια Νησιά, με στόχο τη σύναψη αμοιβαία επωφελών συμφωνιών.
 
Την προθυμία από πλευράς ΠΙΝ να τεθεί μια ατζέντα θεμάτων προς συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αρχής γενομένης από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου, όπου η ΠΙΝ θα λάβει μέρος με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από την Σερβία.
 
Οι δύο χώρες που συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς φιλίας, άρρηκτους στο χρόνο, μπορούν να έρθουν ακόμη πιο κοντά με συνέργειες στον τουρισμό, για παράδειγμα θερινές διακοπές στα Ιόνια Νησιά και χειμερινές στη Σερβία, με αλληλοβοήθεια των δύο πλευρών για την προβολή, δήλωσε ο κ.  Spasojevic, ο οποίος δήλωσε πρόθυμος για περαιτέρω συζητήσεις με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στους τομείς του εμπορίου και του πολιτισμού.
 
Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος τέλος ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Σερβίας για την εποικοδομητική συνάντηση και τόνισε ότι αποτελεί την αρχή μιας συνεργασίας που στόχο έχει την εδραίωση σχέσεων εμπιστοσύνης και υποστήριξης.