Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτοβουλία για το προσφυγικό από Λα.Ε., Ανταρσυα, ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

προσφυγικό
02 Απριλίου 2016 / 10:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε σύσκεψη για την συγκρότηση πρωτοβουλίας για το προσφυγικό σε παγκερκυραϊκή κλίμακα καλούν Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 20:00 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας ΕΒΕΚ, στην Πλακάδα τ' Αγιού. Στο κείμενο που συνυπογράφεται από τις Οργανώσεις, υπογραμμίζονται: Η έμπρακτη και μαζική αλληλεγγύη σε ολόκληρη την επικράτεια μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει ένα μαζικό και μαχητικό αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό κίνημα στην Ευρώπη και στη γειτονιά μας, στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, από την αρχή οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: 
 - Δεν μπορεί να υπάρξει λήξη των εισροών των προσφύγων εάν δεν σταματήσει τώρα ο πόλεμος. Καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση. Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από τη Μέση Ανατολή. Να ηττηθεί κάθε συντηρητική δύναμη (βλ.ISIS). Η Συρία πρέπει να μείνει ενιαία και ανεξάρτητη ώστε να επιλέξει την ηγεσία της. 
 - Η Ε.Ε. να πάψει να αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως ορδές βαρβάρων που θα αλλοιώσουν τον πολιτισμό της -υιοθετώντας την ακροδεξιά ρητορική- και να αντιμετωπίζει ένα ζήτημα ανθρωπιστικό με στρατιωτικούς όρους (ΝΑΤΟ και FRONTEX στο Αιγαίο).
 - Εμείς, ως λαός προσφύγων και μεταναστών για αιώνες, και κυρίως ως εργαζόμενοι που βιώνουμε την οικονομική κρίση (την ανεργία, την ανέχεια και τη μετανάστευση) θεωρούμε καθήκον μας την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, με κάθε τρόπο. Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι με δικαιώματα και ανάγκες που δεν επιβουλεύονται τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Θεωρούμε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν με αυτόν τον τρόπο, σε δομές φιλοξενίας ανοιχτές και δημόσιες, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης (αυτό σημαίνει πως την ευθύνη πρέπει να την έχει το κράτος και όχι ύποπτες ΜΚΟ) με έλεγχο της αλληλέγγυας κοινωνίας. Ωστόσο, σήμερα, αντιμετωπίζονται από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ως εν δυνάμει εγκληματίες που πρέπει να ζήσουν έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζουν. 
 - Θεωρούμε πως μέσα από την ίδια την κοινωνία πρέπει να οργανωθεί ένα κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και οι εργαζόμενοι, μέσα από τους οργανωμένους φορείς τους, τα σωματεία και τους συλλόγους τους να αγωνιστούν ενάντια στους κοινούς εχθρούς, ενάντια στις καταστροφικές για τους λαούς πολιτικές.
 - Παράλληλα, πρέπει να διασφαλιστεί η ελεύθερη και ασφαλής διέλευσή τους, μέχρι τον επιθυμητό προορισμό τους, όπου ενδεχομένως θα επανενωθούν οικογένειες και συγγενείς και να ανοίξουν τα σύνορα για αυτούς που φεύγουν διωγμένοι από τις βόμβες του ISIS. 
 - Παλεύουμε ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στην περιοχή, ενάντια στην Ε.Ε. -φρούριο για τους εκτός αυτής, κάτεργο όλο και σκληρότερο για τους εντός της, σε επίπεδο οικονομικό και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα μετά από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα. Παλεύουμε ενάντια στη συνένοχη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει τη βάρβαρη πολιτική των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών
Ως οργανώσεις της αριστεράς, συναισθανόμενοι την ανάγκη της κοινής δράσης, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τον κερκυραϊκό λαό σε ανοιχτή σύσκεψη συζήτηση για τη δημιουργία πρωτοβουλίας.