Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αναταράξεις» για τη Ryanair, μετά τις συνεχόμενες ακυρώσεις πτήσεων

Ryanair
19 Σεπτεμβρίου 2017 / 12:10

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ακυρώνει 40 με 50 πτήσεις την ημέρα για τις επόμενες έξι εβδομάδες. Μέχρι στιγμής, οι ματαιώσεις δεν αφορούν σε πτήσεις προς και από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Μάικλ Ο’Λέρι, οι επιβάτες που θα επηρεαστούν από την κίνηση αυτή, θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υπολογίζεται ότι είναι περίπου 400.000 άνθρωποι. Όλο αυτό εκτιμάται ότι θα λάβει τέλος μετά την 1η Νοεμβρίου.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα ακυρώνει 40 με 50 πτήσεις την ημέρα για τις επόμενες έξι εβδομάδες, αφού παραδέχτηκε ότι «τα έκανε θάλασσα» με το πλάνο των αδειών των πιλότων.

Ο Μάικλ Ο’Λέρι τόνισε ότι οι περισσότεροι επιβάτες θα μεταφερθούν σε άλλη πτήση της Ryanair την ίδια ημέρα. Εάν όχι την ίδια, την προηγούμενη ή την επόμενη. Έτσι, η αεροπορική θα φανεί συνεπής με τις υποχρεώσεις της.

Περισσότερες από τις 200 πτήσεις που ακυρώθηκαν έως τώρα, είχαν προορισμό ή επέστρεφαν από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, ενώ επηρεάστηκαν και οι πτήσεις σε Εδιμβούργο, Μάντσεστερ και Μπέρμινχαμ. Επίσης, η Ryanair διευκρίνισε ότι οι ακυρώσεις θα λάβουν χώρα στα πολυπληθέστερα αεροδρόμιο, με την περισσότερη κίνηση, όπως είναι η Ρώμη, το Μιλάνο, οι Βρυξέλλες και η Βαρκελώνη.

Η αεροπορική εταιρεία δέχεται πλέον καταιγισμό παραπόνων από εξαγριωμένους επιβάτες. Το γεγονός έχει προκαλέσει την οργή πολλών επιβατών οι οποίοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό τους και κατηγορούν την αεροπορική εταιρεία ότι καταπατά τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές. Τη Δευτέρα η μετοχή της Ryanair σημείωσε πτώση 3%.

Με πληροφορίες από in.gr