Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απίστευτες καταγγελίες για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: «Όποιος θέλει μπαίνει κι όποιος θέλει... παίρνει»

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς
18 Σεπτεμβρίου 2017 / 13:47

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Πολύ σοβαρές καταγγελίες που αφορούν στην ασφάλεια του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς έκανε η πρόεδρος των εργαζομένων Βάσω Βουτσινά, η οποία αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια (security, σύστημα με κάμερες κ.λ.π.), με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά απόπειρες κλοπής, αφού είναι πολύ εύκολο για κάποιον να μπει και να κλέψει ό,τι θέλει.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σάκη Βούτου, στον Ionian Galaxy, αλλά και στα Κεφαλονίτικα Νέα, αποκάλυψε ότι λόγω αυτής της κατάστασης είναι πολύ εύκολο για τον οποιοδήποτε να μπει και να αφαιρέσει πράγματα, αναφέροντας μάλιστα και ένα περιστατικό απόπειρας κλοπής που έζησε η ίδια.
 
«Όποιος θέλει παίρνει...»
 
Η πρόεδρος των εργαζομένων Βάσω Βουτσινά
Το περιστατικό που ανέφερε, συνέβη όταν η ίδια συνόδευε συγγενικό της πρόσωπο, βράδυ στο νοσοκομείο και είδε άγνωστο να προσπαθεί να ξεβιδώσει και να αποσπάσει ολόκληρες τις μπάρες (!) με τα φωτοκύτταρα δίπλα από το θυρωρείο. Όταν η ίδια του φώναξε, ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή.
 
«Αν θέλεις να μπεις και να πάρεις το μισό κτήριο, το παίρνεις», είπε χαρακτηριστικά.
 
Πρόσθεσε επίσης ότι, σε άλλο περιστατικό,  ασθενής που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και δεν ήξερε τι έκανε, προσπάθησε να πάρει υλικά από τις πρώτες βοήθειες, και αυτοί που προσπάθησαν να τον αποτρέψουν ήταν οι εργαζόμενοι και οι νοσηλευτές.
 
Σε άλλο περιστατικό, άγνωστος μπήκε στο μπαλκόνι των γραφείων και προσπάθησε να αποσπάσει το κλιματιστικό!
 
Η κ. Βουτσινά κατήγγειλε επίσης, αυτή τη φορά στα Κεφαλονίτικα Νέα, περιστατικό όπου νεαροί μπήκαν στο νοσοκομείο και κατέστρεψαν ανενόχλητοι αναπηρικό καροτσάκι, το μοναδικό που δούλευε εκείνο τον καιρό και μπορούσε να εξυπηρετήσει όσους είχαν κινητικό πρόβλημα.
 
Οι γιατροί βάζουν χρήματα από την τσέπη τους όταν συνοδεύουν ασθενείς
Μία άλλη απίστευτη καταγγελία που έκανε η πρόεδρος των εργαζομένων έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολλές φορές, όπως είπε, οι γιατροί αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν τα έξοδα επιστροφής τους, όταν συνοδεύουν ασθενείς σε μεταφορές ασθενών προς την Πάτρα και το Ρίο. 
 
«Πρόσφατα», είπε η κ. Βουτσινά, «επιμελητής αναγκάστηκε να πληρώσει τα έξοδα ειδικευόμενου που δεν είχε τα χρήματα για να επιστρέψει πίσω»
 
Να λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική
Η κ. Βουτσινά μίλησε επίσης και για τη μη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής (λειτουργεί ως μαιευτική), χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το να νοσηλεύονται ψυχιατρικά περιστατικά στην παθολογική κλινική και μάλιστα από προσωπικό που «δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για κάτι τέτοιο».
 
Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες από περιστατικό αυτοκτονίας μέσα στους χώρους του νοσοκομείου από άτομο που φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Πηγή: kefalonitikanea.gr