Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νικολούζος: Η ρίψη σκουπιδιών στο Δημαρχείο εισάγει νέα ήθη στη δημόσια ζωή

Δήμαρχος Κέρκυρας
18 Σεπτεμβρίου 2017 / 11:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τέτοιου είδους ενέργειες εκχυδαΐζουν και εκφασίζουν την καθημερινότητά μας, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κώστας Νικολούζος με αφορμή το περιστατικό ρίψης απορριμμάτων μπροστά στο «Μαράσλειο»,

τις πρωινές ώρες της Κυριακής:  «Ενέργειες όπως η χθεσινή είναι απολύτως καταδικαστέες και δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή.  
Είναι γεγονός πως – για διάφορους λόγους – δημιουργήθηκε  πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων  στη δημοτική ενότητα Κασσιόπης και ειδικότερα στο χώρο του βιολογικού σταθμού.  
Τα πραγματικά προβλήματα, όμως, δε λύνονται με ενέργειες που εκχυδαΐζουν και εκφασίζουν την καθημερινότητά μας.  Αντιθέτως, τέτοιες συμπεριφορές έχουν ως αποτέλεσμα τη σταδιακή εξοικείωσή μας με την κάθε είδους αυτοδικία και αποτελούν αρνητικές παρακαταθήκες στη νέα γενιά. Είναι η ίδια λογική και ιδεολογία των ανθρωπίνων κεφαλών των κρεμασμένων ζώων των μαύρων καιρών της Ελλάδας.
Ο Δήμος είχε  δρομολογήσει, πριν από το συμβάν, την αποκομιδή των απορριμμάτων από το χώρο του βιολογικού   η οποία – σύμφωνα με την Υπηρεσία Καθαριότητας - αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 3 ημέρες. Παραλλήλως, γίνεται  κανονικά η αποκομιδή από τους κάδους του δημοτικού διαμερίσματος.
Συνεπώς, η χθεσινή «καταδρομική» ενέργεια  είναι όχι μόνο  καταδικαστέα αλλά αποτελεί και πράξη δειλίας «αγνώστων» που επέλεξαν για τη διαμαρτυρία τους  το σκοτάδι των πρώτων πρωινών ωρών της Κυριακής.  Επειδή, όμως, εισάγει νέα ήθη στη δημόσια ζωή  οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».