Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λάμψη θεάτρου στον φετινό Χρυσό Σεπτέμβρη της Κέρκυρας (video)

Χρυσός Σεπτέμβρης
17 Σεπτεμβρίου 2017 / 19:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με περισσή αγάπη συμμετείχαν στη φετινή εκδήλωση του Φάρου Ζωής για τα παιδιά με Καρκίνο, η Κάρμεν Ρουγγέρη μαζί με τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη της, τον δικό μας Πέτρο Γάλλια.

Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Κυριακής, φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, στα Παλαιά Ανάκτορα που φωτίστηκαν χρυσά: «Φωτίζουμε και Τιμούμε όλα τα παιδιά που έδωσαν και δίνουν μάχη με τον καρκίνο. Παιδιά Ηρωες- Μαχητές με απίστευτη δύναμη ψυχής» είναι το μήνυμα του Φάρου Ζωής.



Η Κέρκυρα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που για 4η συνεχή χρονιά δηλώνει παρούσα και ενώνεται με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου για να περάσει το μήνυμα, ότι αυτός ο μήνας πρέπει να καθιερωθεί Παγκόσμια ο μήνας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας.

Ο Χρυσός Σεπτέμβρης είναι μια παγκόσμια εκστρατεία που ξεκίνησε το 2012 από τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής από γονείς που τα παιδιά τους πάλεψαν και παλεύουν με τον καρκίνο. Σκοπός τους η Ενημέρωση, η Αφύπνιση, η ευαισθητοποίηση του κόσμου να συνεχιστούν οι έρευνες από τα μεγάλα ογκολογικά ερευνητικά κέντρα, μιας και μόνο το 4% του προϋπολογισμού πηγαίνει για την ερεύνα του καρκίνου.
Μέσα από τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις φωτίζουν τα μεγάλα ιστορικά μνημεία της κάθε πολιτείας στο χρώμα του χρυσού, φορούν χρυσές κορδέλες και ενισχύουν οικονομικά τα ερευνητικά κέντρα

Στη φετινή εκδήλωση η σπουδαία ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη μαζί με τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη της, τον δικό μας Πέτρο Γάλλια και αφηγήθηκαν ένα απο τα παραμύθια της με τη μουσική του Γιώργου Βλάχου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, όπως σε κάθε δράση του Συλλόγου, έγινε δειγματολοψία για όποιον επιθυμεί να γίνει Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών.