Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή στην Κουντουρά έστειλαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Έλενα Κουντουρά
15 Σεπτεμβρίου 2017 / 12:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή στην Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, απέστειλε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, μετά και τη μη αποδοχή του αιτήματός του για συνάντηση με την Υπουργό.

Η επιστολή: 

Κυρία Υπουργέ,

Ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και μαζί σας κατά την επίσκεψη σας στην Κέρκυρα στις 14 Σεπτέμβρη .

Προφανώς και δεν περιμέναμε να δεχτείτε το αίτημα μας , τόσο λόγω του αντικειμενικά βεβαρημένου προγράμματος σας , όσο και του πνεύματος της διακρατικής συνάντησης η οποία προφανώς και είχε ως στόχο την εκπλήρωση μνημονιακών δεσμεύσεων προς τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές,  την ενέργεια, τον τουρισμό , τον πολιτισμό κλπ.

Με το αίτημα μας για συνάντηση θέλαμε να αναδείξουμε το χάος που χωρίζει τους σφετεριστές της τουριστικής οικονομίας που καρπώνονται τα κέρδη,  απ τους παραγωγούς του οικονομικού αποτελέσματος του τουρισμού,  που βιώνουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ζουν στην απόλυτη ανέχεια.

Ωστόσο επικοινώνησε το γραφείο σας με το γραφείο μας στην Κέρκυρα και μας ζητήθηκε να στείλουμε υπόμνημα με τα αιτήματα μας, δηλώνοντας μας παράλληλα ότι δεν υπάρχει χρόνος στο πρόγραμμα σας για συνάντηση μαζί μας.

Όπως πληροφορούμαστε βρήκατε χρόνο για να συναντηθείτε με την διοίκηση του ΙΕΚ Τουρισμού στην Κέρκυρα και τα στελέχη του κόμματος σας ΑΝΕΛ .

Πολύ καλά κάνατε , πλην όμως πέραν της επιλογής ευχάριστων για σας συνομιλητών  θα έπρεπε με την ευκαιρία των συναντήσεων σας να απολογηθείτε.

- Για το κλείσιμο της ΕΠΑΣ Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Κέρκυρα.

-Για το κλείσιμο του τμήματος Μετεκπαίδευσης της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.

-Για την μη αξιοποίηση του οικοπέδου της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στον ΣΚΕΡΟ Γουβιών για την ανέγερση κτηρίου της σχολής και ταυτόχρονα σχολικού κέντρου  ώστε να μην πληρώνει το δημόσιο ενοίκια και να λυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή.

-Για την συνέργεια σας στην άγρια εκμετάλλευση που υφίστανται με 12ωρα,  χωρίς ρεπό και εργοδοτική τρομοκρατία οι πρακτικά  ασκούμενοι των ΙΕΚ Τουρισμού στις ξενοδοχειακές γαλέρες.

-Για την  μη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής σύνθεσης προσωπικού στα ξενοδοχεία με στόχο την βελτίωση  της ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Κυρία Υπουργέ,

Δεν θα σας στείλουμε κανένα υπόμνημα που στην καλύτερη περίπτωση θα αρχειοθετηθεί στο Υπουργείο.

Θα επαναλάβουμε την πρόσκληση για συνάντηση στην Κέρκυρα όχι για άσκοπη φλυαρία και ανταλλαγή ακαδημαϊκών σκέψεων.

Σας καλούμε να ρθείτε να εργαστείτε μία καθημερινή βάρδια ζευγάρι με μία καμαριέρα στα δωμάτια όποιου ξενοδοχείου της Κέρκυρας επιθυμείτε για να νιώσετε το ‘’θαύμα του ελληνικού τουρισμού’’ για το οποίο λάμπετε από χαρά.

                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ / Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΠΕΛΑΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ                                  ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ