Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ελάχιστοι πληρώνουν τέλη άρδευσης κι αυτό με γκρίνιες»!

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
14 Σεπτεμβρίου 2017 / 07:32

ΒΟΛΟΣ. ο πρόεδρος της επιχείρησης, Άρης Σαββάκης, έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το κόστος του νερού της ύδρευσης, τον πλήρη «χάρτη» των διαδρομών των υδρόμετρων που έχουν μπει σε σπίτια και επιχειρήσεις στα χωριά της περιφέρειας του Βόλου, απ’ όπου περνά το δίκτυο, ενώ παράλληλα επανεξετάζεται και ο κανονισμός άρδευσης.

ΒΟΛΟΣ. Αλλαγές στην τιμολόγηση του νερού, τόσο της ύδρευσης όσο και της άρδευσης, εξετάζει η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Ήδη ο πρόεδρος της επιχείρησης, Άρης Σαββάκης, έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το κόστος του νερού της ύδρευσης, τον πλήρη «χάρτη» των διαδρομών των υδρόμετρων που έχουν μπει σε σπίτια και επιχειρήσεις στα χωριά της περιφέρειας του Βόλου, απ’ όπου περνά το δίκτυο, ενώ παράλληλα επανεξετάζεται και ο κανονισμός άρδευσης.
Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, ο κανονισμός άρδευσης φαίνεται ότι δεν είναι λειτουργικός. Αγριά, Δράκεια, Άγιος Βλάσιος, Πορταριά και Μακρινίτσα έχουν αυτονομηθεί, ενώ στις υπόλοιπες ενότητες, η τιμολόγηση του νερού άρδευσης γίνεται κατά περίπτωση, είτε ανά δέντρο είτε ανά στρέμμα. «Ελάχιστοι πληρώνουν τέλη άρδευσης κι αυτό με γκρίνιες», δήλωσε ο κ. Σαββάκης.
«Ζητούμενο είναι να ενταχθούν όλοι στον Κανονισμό Άρδευσης και να είναι λειτουργικός», τόνισε ο κ. Σαββάκης, που θα επανεξετάσει τόσο τον κανονισμό όσο και τον τρόπο χρέωσης για την κατανάλωση του νερού. «Έχω ζητήσει πλήρη ενημέρωση», σημείωσε ο ίδιος.
Υπογράμμισε επίσης ότι ανοίγει θέμα και για τα τέλη ύδρευσης. Ήδη η ΔΕΥΑΜΒ συγκεντρώνει στοιχεία για την κοστολόγηση του νερού στον Δήμο Βόλου. Μέσα από τα στοιχεία θα προκύψει ποιο είναι το κόστος του νερού και πόσο τιμολογείται. Η αναζήτηση στοιχείων από την υπηρεσία υδάτων δεν είναι τυχαία. Σε μία τριετία αναμένεται η επιβολή του περιβαλλοντικού κόστους στους λογαριασμούς ύδρευσης.
Πέραν αυτού, στοιχεία συγκεντρώνονται και για τους υπόχρεους στις δημοτικές ενότητες απ’ όπου περνά το δίκτυο, ώστε να τοποθετήσουν υδρόμετρα στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους. «Δεν είναι δυνατό ο ένας δημότης να έχει φροντίσει για την τοποθέτηση υδρομέτρου και ο διπλανός όχι», είπε ο κ. Σαββάκης.
Παράλληλα με τα παραπάνω, στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, πρόκειται να αποφασιστεί η εναρμόνιση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ στον νέο νόμο, σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις αποχέτευσης στα δημόσια κτίρια. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη, τα δημόσια κτίρια δεν πλήρωναν τέλη αποχέτευσης βάσει Νόμου. «Ο νόμος άλλαξε και εφεξής δεν εξαιρούνται», ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για την επιβολή τέλους αποχέτευσης στα κτίρια του δημοσίου και αυτό να ισχύσει άμεσα.