Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι είπε στη Βουλή ο Πολάκης για το νοσοκομείο Κερκύρας

νοσοκομείο
12 Σεπτεμβρίου 2017 / 16:00

ΑΘΗΝΑ. Την απάντηση του αν. υπουργού Υγείας Μ. Πολάκη στους βουλευτές της Ν.Δ., Οικονόμου και Φωτήλα, σχετικά με την λειτουργία του νοσοκομείου, διένειμε χθες ο πολιτευτής του κόμματος Σ. Γκίκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό:
1. Από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας δεν λείπουν υλικά και ότι οι ανάγκες σε υλικά και φάρμακα έχουν καλυφθεί πλήρως.
2. Οι τακτικές μικροβιολογικές εξετάσεις αίματος που δεν γίνονταν, ξεκίνησαν ήδη να γίνονται για όλο τον ανασφάλιστο πληθυσμό!
3. Το τελευταίο 10μηνο το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό έχουν αυξηθεί κατά 9% και 11% αντίστοιχα, ενώ σε 1 έτος από σήμερα η αύξηση του προσωπικού θα φτάσει το 27%.
4. Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί οι Επικουρικοί γιατροί από 14 σε 20.
5. Ο Π/Υ έχει αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με το 2014.
6. Ο Μαγνητικός Τομογράφος από τώρα (Σεπτέμβριος 2017) λειτουργεί καθημερινά.
7. Ολοκληρώθηκε η προμήθεια του νέου καρδιολογικού υπερηχοτομογράφου και η παραλαβή του ψηφιακού Μαστογράφου.
8. Έχουν επισκευαστεί όλα τα κοινόχρηστα μπάνια, επισκευάστηκαν και λειτουργούν πλήρως τα πλυντήρια του Νοσοκομείου, κ.α.
Σε ότι αφορά το ΕΚΑΒ, με την μεταφορά του τηλεφωνικού Κέντρου «166» στα Ιωάννινα, θα αυξηθεί η βάρδια την ημέρα στα 3 ασθενοφόρα, από 2 που είναι σήμερα. 
Σχολιάζοντας την απάντηση του Π. Πολάκη, ο Σ. Γκίκας παρατήρησε ότι ο κ. Πολάκης δεν απάντησε στα περί «καθεστώτος νησιωτικότητας» που θα πρέπει να διέπει την Κέρκυρα και που η κυβερνητική πολιτική δεν υπολογίζει, αλλά ούτε και στο θέμα των αντιδράσεων που σημειώθηκαν προ μηνών από επώνυμους γιατρούς και Ενώσεις απάντησε με πειστικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον τα αναφερόμενα στην απάντηση από πλευράς προγραμματισμού, υλοποιηθούν και εννοώ προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού , αγορά εξοπλισμού, άνοιγμα αιθουσών χειρουργείων, κλπ, θα είμαι από τους πρώτους που θα επικροτήσω. Φοβούμαι όμως ότι όλα αυτά που μας λέει ο κ. Πολάκης εντάσσονται στην επικοινωνιακή σφαίρα και πόρρω απέχουν από την ζοφερή πραγματικότητα…
 
Το πρώην ΠΙΚΠΑ
 
Όπως ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, από τη Δευτέρα λειτουργεί στις εγκαταστασεις του πρ. ΙΚΑ, στην Παλλάδα, το πρ. ΠΙΚΠΑ. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα - Παρασκευή από τις 7:30 - 15:00 και το τηλ. 2661022863.